galéria megtekintése

Egyre okosabb kütyükkel vagánykodik az Apple

0 komment


Varga G. Gábor

Háromszáz dollárra, vagyis a lélektani százezer forint közelébe csökken az Apple okosórájának az ára, piacra dobnak egy új, a csúcsmodellnél kisebb és olcsóbb okostelefont és a profiknak szánt tabletet, elképesztő memóriával – így foglalhatók össze az Apple legfrissebb termékbejelentései. Az elektronikai óriás nemrég Cupertinóban tartotta meg szokásos rendezvényét.

Tim Cook az Apple új okosóráját reklámozza
Tim Cook az Apple új okosóráját reklámozza
Stephen Lam / Reuters

A fő attrakció az iPhone SE volt, amely a korábbi 5-ös sorozatú iPhone karosszériájába csomagolt telefon, a mai hatosnak nagyjából megfelelő technikai paraméterekkel, kivéve, hogy a képernyő nem tudja a 3D force touch funkciót. A korábbi iPhone 5s-hez képest kétszeres processzor- és háromszoros grafikus teljesítményt tud a készülék, melynek új ára szinte pont ugyanannyi, amennyibe ma egy iPhone 5S kerül, tehát ez utóbbi készülék biztosan sokkal olcsóbb lesz a boltokban és a használt piacon is.

 
Így néz ki az új iPhone SE
Így néz ki az új iPhone SE
Stephen Lam / Reuters

Az új készüléknek egyedül az akkuideje kérdéses, arról Tim Cook is szemérmesen emlékezett meg, gyorsan lerántva a képernyőről a diát. Gyorsabb lesz viszont a mobilnet és a Wifi is.

Megjelent az új iOS9.3-as verzió is, amelynek egyik fő újítása az éjszakai mód. Az új iPad Pro, amelyet a tabletet munkára használó közönségnek készítettek, immár annak tudtában tervezték, hogy a legtöbben Windows PC-ről vagy tabletről szokik át erre az eszközre, ezért felszerelték a gépet 12 megapixeles kamerával és a korábbiaknál lényegesen minőségibb hangrendszerrel.

Fotó: Stephen Lam / Reuters

De a legkomolyabb újítás mégis a minden eddiginél kevésbé tükröződő képernyő, hogy minden fényviszonyok között munkára fogható legyen a gép. Valamennyi termék már kapható az Egyesült Államokban.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.