Milliárdos küzdelmet hirdetett a malária ellen a Microsoft-vezér

Hárommilliárd fontot fordít az elkövetkezendő öt évben a malária elleni küzdelemre Bill Gates, a Microsoft társalapítója és George Osborne brit pénzügyminiszter. 
A csaknem 1240 ezer milliárd forintnak megfelelő összeget olyan kutatásokra fordítanák, amelyek segítenek megfékezni a moszkitók által terjesztett betegséget, amely az egyik leghalálosabb a világon.

"Mindketten úgy hisszük, hogy egy maláriamentes világ létrehozása az egyik legnagyobb globális egészségügyi prioritás" - nyilatkozták közösen a The Times magazinnak.

Gates és a brit kormány még 2015 végén kötött partnerségi megállapodást, de a malária elleni harcra szánt összegről csak most jelentek meg az első információk. A kutatásokra egy alapot hoznak létre, melyet Sir Ronald Ross Nobel-díjas brit tudósról neveznek el. Ő bizonyította először, hogy a maláriát szúnyogok terjesztik - jegyzi meg a Guardian.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint tavaly összesen 438 ezer ember halt meg a betegségben a világon, a legtöbb áldozat öt év alatti gyermek volt.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.