Megérkezett a Windows 10

Szerdától elérhetővé válik a Windows 10 operációs rendszer a világ 190 országában, a Windows 7 és 8.1 operációs rendszert használó eszközökre ingyenes frissítésként érkezik, a személyi számítógépekre (PC) és tabletekre pedig előre telepítve - közölte a Microsoft, a világ egyik legnagyobb szoftvervállalata az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Azok a felhasználók, akik jogtiszta Windows 7 vagy Windows 8.1 operációs rendszereket futtató PC-t vagy tabletet használnak, egyszerű frissítésként telepíthetik a Windows 10-et. Azok, akik korábban regisztráltak a Windows 10-re, szerdától kezdve kapják meg értesítésüket arról, hogy a frissítés megérkezett gépükre és telepíthető. A vállalati ügyfelek augusztus 1-től kezdhetik meg a Windows 10 telepítését. Azok a szervezetek, amelyek mennyiségi licencszerződéssel rendelkeznek a Windows 10 Enterprise vagy Windows 10 Education változatra frissíthetnek.

A Windows 10 egységes felhasználói élményt kínál az eszközök kiemelkedően széles választékán, így például PC-n, tableten, telefonon, Raspberry Pi, Xbox One és HoloLens eszközökön, és még több mint kétezerféle eszköz, illetve konfiguráció áll tesztelés alatt. Az operációs rendszer egyebek között olyan újdonságokat tartalmaz, mint az Xbox applikáció, a Microsoft Edge böngésző és a Cortana digitális asszisztens.

A tájékoztatás szerint a Windows 10 az eddigi legbiztonságosabb Windows, amelyet a továbbfejlesztett Windows Defender és a vírusok, egyéb rosszindulatú programok, valamint az adathalászat ellen védelmet nyújtó SmartScreen tesz biztonságossá. Ugyancsak a nagyobb biztonságot szolgálják az olyan újítások, mint a Windows Hello, amely egyszerű, gyors és biztonságos módot kínál a bejelentkezéshez jelszó használata nélkül. Ingyenes frissítések gondoskodnak arról, hogy a rendszer mindig naprakész legyen, és az eszköz teljes életciklusa alatt biztosítják a legújabb funkciók és biztonsági frissítések elérését.

Az új Windows Áruház és a Windows Software Development Kit ugyancsak elérhetővé válik szerdától. A Windows Áruházban egy helyen szerezhetők be a legnépszerűbb ingyenes és fizetős alkalmazások, játékok, filmek, TV-műsorok és a legújabb zeneszámok, amelyek bármilyen Windows 10 eszközön működnek.

Világszerte sokan ünneplik a Windows 10 indulását: 13 országban tartanak ünnepségeket, és útjára indult egy nemzetközi kezdeményezés, amely egy éven át azokat a szervezeteket és embereket állítja a figyelem középpontjába, akik rengeteget tesznek a világ pozitív változásáért.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.