Megbukott a Google Glass

Nem mondhatni, hogy hosszú időn keresztül kínálta különleges szemüvegét a Google, hiszen jövő hétfőtől nem árusítják tovább. Lehet, hogy végleg dobják a koncepciót, de az is elképzelhető, hogy újratervezve még találkozhatunk vele.

A Google Glass nem más, mint egy szemüvegbe épített, viselhető mini számítógép, 640x360 pixeles kijelzővel és 5 megapixeles HD kamerával, valamint két GB memóriával.

Hogy mi okozta a bukását? Több ok is. Például az, hogy roppant drága volt – 1500 dollárba került, amit jobb nem forintosítani - a nagyközönséggel alig két évvel ezelőtt megismertetett elképzelés. Az aksi nem bírta sokáig, a fogyasztók sem tudták, hogy mire is használják okosszemüvegüket, de a dailytech szerint adatvédelmi problémák is felmerültek az eszközzel kapcsolatban.

Az Egyesült Államokban tavaly májusban kezdték el forgalmazni, de nem fogyott a remélt ütemben, a fogyasztók nem kértek tömegesen ebből a konstrukcióból. A döntés gyorsan megszületett: január 19-től nem árulják tovább az okosszemüveget, a fejlesztői hátteret átszervezik. A plus.google.com arról is írt, hogy a fejlesztést törölték a különösen innovatív, futurisztikus technológiák fejlesztését végző Google X Lab projektjei közül. A koncepciómentés egy önálló csoportra hárul.

Ez egyébként szokásos eljárás a Google X projektjeinél. Amikor egy projekt elér egy érettségi szintet, akkor kikerül onnan és egy önálló csapat dolgozik tovább a termék, a projekt jövőjén - közölte a Google Glass.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.