Komplett fegyverbazár működik a Facebookon

Titkos vagy zárt Facebook-csoportok a Közel-Keleten afféle fegyverbazárokként működnek, ahol az Iszlám Állam terroristái a kézifegyverektől a hőérzékelő rakétákig és légelhárító rendszerekig bármit beszerezhetnek – jelentette a The New York Times.

Forrás: Facebook

A Szíriában, Líbiában, Irakban és Jemenben működő hét ilyen csoport közül hatot másnapra bezártak (a hetediken csak beszélgettek a képeken mutogatott fegyverekről, vásárlás nem történt).

A Facebook közleményben jelentette ki, hogy szabályaival teljességgel ellentétes cselekményről lévén szó, minden tudomásukra jutó hasonló tevékenységet azonnal blokkolnak, s kéri mindenkinek a segítségét, aki ilyen bizonyítékokra bukkan az oldalukon, jelentse nekik a minél gyorsabb intézkedések megtétele érdekében.

Az Irakban eladott fegyverek jó része egyébként a Pentagon által különféle kormányoknak juttatott szállítmányokból való.

A facebookos fegyverkereskedelem nagyságáról sokat elárul az a tény, hogy csak Líbiában 250-300 ilyen posztról és mintegy hatezer ügyletről szereztek tudomást, de minden bizonnyal ezek száma jóval több lehetett.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.