Kisbolygót neveztek el Kroó Norbertről az Év Ismeretterjesztő Tudósa díj elnyerése után

Kroó Norbert akadémikus, fizikus kapta az idén a Tudományos Újságírók Klubja által 1996-ban alapított Év Ismeretterjesztő Tudósa elismerést. A díjhoz, amelyet a szakújságírók szavazatai alapján ítélnek évente oda, eleinte egy csillag, az utóbbi években egy kisbolygó is jár, vagyis a díjazott nevét egy égitest viseli az égen, amelyről külön oklevelet állítanak ki.

Eddig olyan nagyszerű tudósok nyerték el a tudomány közérthető átadásáért, népszerűsítéséért kiérdemelt kitüntető címet, mint Simonyi Károly fizikus, majd őt követően R. Várkonyi Ágnes történész, Csányi Vilmos etológus, Falus András immunológus, Marx György fizikus, Vekerdi László tudománytörténész, Csermely Péter biokémikus, Vámos Tibor villamosmérnök, Freund Tamás agykutató, Lukács Béla fizikus, Kordos László geológus, Almár Iván űrkutató és Illés Erzsébet planetológus, Hargittai istván és Hargittai Magdolna kémikus, Schiller Róbert kémikus, Patkós András fizikus, Venetianer Pál genetikus és poszthumusz Ponori Thewrewk Aurél csillagász.

Kroó Norbert évtizedek óta végzett ismeretterjesztő munkájáért érdemelte ki a díjat, de tavaly különösen a Fény Éve népszerűsítésében végzett kiemelkedő tevékenységét értékelték a tudományos újságírók.

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.