Itt az új Office

Mától érhető el a Microsoft új irodai programcsomagja, az Office 2016. Az új szoftverek a Microsoft felhőalapú, előfizetéses szolgáltatásának, az Office 365 programcsomagnak a legújabb verziói, amelyekkel – ezt ígérik – még hatékonyabbá válhat a közös munkavégzés.
A teljes irodai programcsomag megújul: egyebek közt a Word, Excel, Powerpoint, OneNote, Outlook és Access. Az Office 365 előfizetői mától letölthetik az új változatot, illetve érkezik a dobozos formáció is a boltokba. A kis- és középvállalatok a jövő hónaptól, míg a nagyvállalatok jövő év elejétől kapják a frissítést. Az új applikációk minden felületen - legyen nálunk egy iPad, egy androidos mobil, laptop, vagy PC - ugyanúgy néznek ki, ugyanúgy elérhetőek. Persze az Office 2016-ot a Windows 10-el használhatjuk a leghatékonyabban.

A fejlesztők szerint az Outlook 2016 kezeli jelenleg a legintelligensebb módon a beérkező e-maileket: villámgyors keresést tesz lehetővé, automatikusan eltávolítja az alacsony prioritású leveleket, a címzett mezőben felsorolt felhasználóknak közvetlen hozzáférést biztosít a felhőben integrált modern csatolmányok segítségével.

A Tell Me funkcióval gyorsan megtalálható a megfelelő Office funkció vagy parancs, a Smart Lookup pedig az internetről gyűjt az adott dokumentumhoz felhasználható további információkat. A legutoljára használt dokumentumok listáját áttekintve a felhasználó könnyen visszatalálhat az utoljára szerkesztett dokumentumhoz – függetlenül attól, hogy korábban épp milyen eszközön illetve Office Online, Office Mobile vagy Office 2016 asztali alkalmazásban dolgozott-e.

Olyan apróságot is tud a rendszert, minthogy az ujjunkkal a képernyőre írt matematikai egyenletet – ha nem írjuk túl rondán – digitalizálja. Akár a gyökjelet is felismeri.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.