Az űrutazás mentheti meg az emberiséget

Az űrutazás lehet az emberiség „életbiztosítása", és létkérdés, hogy folytatódjon. Ha ugyanis sikerül más bolygókon is letelepedni, megelőzhető az emberiség eltűnése - erről a világhírű elméleti fizikus, Stephen Hawking beszélt a londoni Science Múzeumban.
Szerinte a jövőnk az űr felfedezésétől függ, és azt jósolta, hogy egy nap más planétákat is meghódítanak az emberek. A pesszimisták szerint Hawking ez esetben nem gondolkozik logikusan, hiszen az az emberiség, amelyik elpusztítja a Földet, miért működne másként egy másik bolygón. A benne lévő agresszivitás mindenüvé elkíséri.
 Stephen Hawking
Stephen Hawking szerint az űrutazás az emberiség életbiztosítása
Science Museum

„Az emberi vonás, amin a leginkább változtatnék, az agresszió. A barlanglakó ősemberek korában az agresszió előnyt jelentett a túléléshez, a több élelem, az élettér vagy egy társ megszerzéséhez, akivel utódot nemzhetett, de manapság félő, hogy a féktelen düh mindannyiunkat elpusztít" - adott választ a felvetésre. A világhírű professzor szerint - a brit The Independent tudósított így - az emberi agresszió könnyen nukleáris háborút okozhat, ami az emberi civilizáció végét jelentheti. Háborúskodás helyett az embereknek nagyobb empátiával kell egymáshoz közeledni, békére és szeretetre kell törekedni. Hawking arra is figyelmeztetett, hogy a kontrollálatlan mesterséges intelligencia az emberiség pusztulásához vezethet.
NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.