Három éve végeztek a magyar tudósokkal a terroristák Etiópiában

Beszélgetéssel, filmvetítéssel, zenés műsorral és virrasztással emlékeznek a három éve januárban Etiópiában magyar kutatókat ért terrortámadás áldozataira, Fábián Tamás geográfusra és Szabad Gábor kutatóorvosra az elhunytak barátai, munkatársai csütörtökön Szegeden - tájékoztatta a Fábián Tamás-Ért-Ék Alapítvány MTI-t.
A Bálint Sándor Művelődési Házban az emlékest megnyitója után az expedíció két tagja, Gruber László és Szilasi Péter tart előadást. Ezt filmvetítés követi: az érdeklődők válogatást láthatnak Fábián Tamás saját készítésű útifilmjeiből, bemutatják a többi között az 1991-es izlandi útján forgatott alkotását. Ezután a külföldi és magyar retrotánczenét játszó Memphis együttes ad koncertet.

A szegedi kutatókból álló turistacsoportot 2012. január 17-én érte támadás Etiópia Afar térségében, az Erta Ale vulkán közelében. A merényletben életét vesztette az 53 esztendős Fábián Tamás szegedi geográfus, a 39 éves kutató bőrgyógyász, Szabad Gábor, valamint két német és egy osztrák állampolgár.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.