Fizetni is tud a Samsung új csúcsmodellje

Barcelonában mutatta be új csúcsmobiljait a Samsung, s kiderült, nincs új a nap alatt: ahogy az iPhone6 is két kivitelben került a piacra tavaly, úgy most a Galaxy S6 sorozattal is így lesz.

Az „egyszerű" készülék mellett bemutatkozott a Galaxy S6 Edge modell is, amelynek kijelzője olyan széles, hogy a készülék oldalsó szélein is folytatódik.

A mintegy öthüvelykes szupernagy felbontású kijelzővel felszerelt készülék elődeinél igényesebb kivitelezésű, a piac ezt várta leginkább a koreai világcég fejlesztőitől. Az alig hét milliméter vékony telefon hasonlóan a korábbi modellhez, NFC-kapcsolatra is képes, amely – hasonlóan a Paypass kártyákhoz – érintés nélküli fizetésre (is) alkalmassá teszi.

Ahogy fél éve az Apple, úgy a Samsung is kialakította saját fizetési megoldását, így a mobilpiacon az ApplePay és a SamsungPay megoldás versenyez majd.

A telefon kialakításának köszönhetően csepp- és kismértékben vízálló, s 16 megapixeles kamerával a hátlapján mutatkozik be. A kézremegést és a mozgást optikai képstabilizátor segít kiküszöbölni. Az eddig megszokottakkal ellentétben profi mód is rendelkezésre áll, azaz manuálisan is állítható lesz majd a fókusz és a záridő.

A még az első negyedévben boltokba kerülő készülék várhatóan a piac slágere lesz, elődjének, az S5-nek a megjelenése után 25 nap kellett ahhoz, hogy 10 millió darab elkeljen belőle.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.