Eszelős sebességgel netezhetünk a 4G utódjával

Idén nyáron tesztelik és az év végén a texasi Austin városában elsőként vezethetik be a legújabb generációs internethálózatot. Az 5G-t az AT&T az Ericssonnal és az Intellel közösen fejleszti, a laboratóriumi kísérleteket a második negyedévre ígérik.

Az egyik legnagyobb amerikai mobilszolgáltató azért is gyorsította fel a kutatásokat, mert az új technológiák, mint a virtuális valóság, a 4K felbontású videók, a robotok, az okos eszközök és automatizált autók egyre nagyobb sávszélességet igényelnek.

Az Engadget cikke szerint az 5G legalább tízszer, de akár százszor is gyorsabb lehet a mostani LTE (4G) szolgáltatásnál, így akár másodpercenként több gigabites sebességgel is letölthetünk online tartalmakat - egy sorozat epizódját kevesebb mint három másodperc alatt (ami egyébként a betárcsázós modemek korszakot idézi, ha az új világrekorddal vetjük össze: brit kutatóknak terabites sebességet sikerült elérniük a napokban).

Az új technológián dolgozik a Verizon is, de arra még várnunk kell, mire Magyarországot is behálózzák: még az 5G engedélyeztetésének első fázisát is csak 2018 első félévére ígérik.

 

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.