Elképesztően élethű baromságokat twittel a Trump-hasonmás robot

Olyan élethű Donald Trump virtuális klónja, hogy a twitterezők már annak drukkolnak, hogy megnyerje az elnökválasztást.

A Massachusetts Műszaki Egyetem (MIT) kutatói megalkották a mesterséges Donald Trumpot: egy olyan intelligens szoftvert, ami nagyjából akkora baromságokat tud posztolni a Twitteren, mint az igazi politikus. 


Az MIT mesterséges intelligencia laborjában fejlesztett szoftver „elképesztően Trump-szerű” rövid szövegeket tud írni, s azokat megosztani a népszerű mikroblog-hálózaton, mindezt emberi beavatkozás nélkül.

A számítógépet néhány órányi Trump-beszéddel etették, amit aztán a szoftver elemzett, majd új frázisokat alkotott belőlük. Bradley Hayes, a program fejlesztője szerint ebben az az újítás, hogy nem egyszerűen a megtanult kifejezéseket ragasztja össze a szoftver, hanem betűről betűre újakat alkot. Például, ha a robot twittje véletlenszerűen M-mel kezdődik, akkor valószínűbb, hogy a második betű az A, a harmadik pedig a K lesz, amíg ki nem jön Trump kampányszlogenje: Make America Great Again (Újra naggyá tenni Amerikát). 


A végeredmény valóban ámulatba ejtő, a Trump-klón egyik twittje például így hangzik: „Én vagyok az, akit az Iszlám Állam a háta közepére kíván”. Egy másik bejegyzésében a mesterséges intelligencia az igazi Trumpra reagál: „Meg fognak fizetni, az tuti. Én nagyon gazdag vagyok. Meg akarom venni őket! ”

Hayes – aki tulajdonképpen a számítógép szövegértési és -alkotási képességeket próbálja így fejleszteni bonyolult algoritmusokkal – azt tervezi, hogy a többi amerikai elnökjelöltet is lemodellezi.

Végül pedig egymásnak ereszti a mesterséges intelligenciákat, hadd vitatkozzanak a végtelenségig – írja a Wired.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.