Csontlemezt díjaztak a parlamentben

A Magyar Innovációs Szövetség Innovációs Nagydíját – amelyet először 1993-ban adták át – idén a Sanatmetal Kft. poliaxiális csontlemezrendszere nyerte el. Az eddigi felhívásokra beérkezett 1039 pályázatból 917 volt megvalósult, sikeres innováció, ezek közül 164 kapott különböző innovációs díjat.
A mai parlamenti díjátadáson külön kiemelték, hogy a száz százalékban magyar tulajdonú Sanatmetal Kft. az orvostechnikai eszközök fejlesztésében és gyártásában Európa legjobb negyven cége között van. A VORTEX poliaxiális csontlemezrendszer olyan világszínvonalú implantátumcsalád, amely a traumatológiai gyakorlatban hatékonyan használható. A megoldást Magyarországon 25 kórházban, illetve külföldön kilenc országban vezették be sikerrel.

Az Ipari Innovációs Díjat az Egis Gyógyszergyár Zrt. nyerte el a Bisoprolol-Amlodipin kombinációs tabletta kifejlesztéséért. A Környezetvédelmi Innovációs Díjat a MOL Nyrt. és a Strabag Általános Építő Kft. vehette át a gumibitumen-technológia és gumibitumennel épített aszfaltút fejlesztésért. (A gumibitumenes aszfaltút élettartama a hagyományos aszfaltúthoz képest 50
százalékkal hosszabb.)

Az Agrár Innovációs Díjat a QuantisLabs Kft. kapta az időjárást precízen mérő Szőlőőr rendszerért. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Innovációs Díját a MÁV FKG Felépítménykarbantartó és Gépjavító Kft. érdemelte ki az univerzális forgóvázas darus jármű kifejlesztéséért. A Magyar Innovációs Szövetség Start-Up Innovációs Díját a Synetiq Kft. nyerte el a neuromarketing média kutatási technológia kifejlesztéséért.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.