Brutálisan rajtolt a legújabb számítógépes őrület

Debütálása után azonnal az eladási toplisták élére ugrott a Deus Ex: Mankind divided.

Forrás: Square Enix

Az Adam Jensen kommandós történetét feldolgozó híres számítógépes sci-fi szerepjáték folytatása az 576 KByte adatai alapján összeállított heti játékeladási toplista első helyére került, megelőzve a GTA V-öt és a Minecraftot.

Heti toplista

1. Deus Ex: Mankind Divided

2. Grand Theft Auto V

3. Minecraft

4. Madden NFL 17

5. F1 2016

6. No Man's Sky

7. LEGO Star Wars: The Force Awakens

8. The Witcher 3: Wild Hunt

9. Far Cry Primal

10. Call of Duty: Black Ops

A Tech Insider az egekbe magasztalta az új játékot, szerintük a Deus Ex-széria legújabb darabja az év egyik legjobb játéka,

"ez szerelmes levél Philip K. Dicknek és a Szárnyas fejvadásznak".

A történet a közeli jövőben játszódik a világháború kitörése után. Ahogy a korábbi epizódokban is, a Deus Ex világában a különböző ketyerékkel felturbózott katonák játsszák a főszerepet. Az első részben még a világkormány hadserege harcolt terroristákkal vegyi fegyverekkel és robotokkal, most viszont már az upgradelt katonák (augok) háborúznak a "normálisokkal" egy titkos háttérhatalom összeesküvésének köszöhteően. A "mechanikus apaertheidnek" 50 millió áldozata volt. A káoszban továbbfejlesztett emberekkel próbálják fenntartani a rendet. Egyikük Adam Jensen kommandós, akit Prágába vezényelnek, hogy felszámolja az egyik legnagyobb terrorista fészket.

Ahogy azt a Deus Ex-rajongók megszokhatták, a látszat csal: sem a terroristák, sem Jensen megbízói nem azok, akik elsőre látszanak. Úgyhogy előbb-utóbb választanunk kell, kinek az oldalán állunk, döntésünk pedig teljesen megváltoztatja az egész történetet.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.