Alaposan megszívatták a Google humanoid robotját

Hokiütővel molesztálták az Atlas emberszabású robotot. Egy darabig tűrte, majd sértődötten távozott.

Elég mostohán bánnak a robotokkal a Boston Dynamicsnél. A leginkább egy részeg szamárra emlékeztető BigDog-ot a jégen rugdosták végig, hátha feldobja a talpát, szépen gyarapodó robotcsaládjuk legújabb tagjait pedig már válogatott zaklatásoknak tették ki. 

A Google tulajdonában lévő robotikai cég és a DARPA legújabb fejlesztése az Atlas. Tavaly ősszel bemutatott - még pórázra kötött - verziója  megúszta egy medicinlabdás támadással, meg pár rúgással, kisöccsének viszont már komolyabb gyötrelmeket kellett elviselnie.

A legújabb modell egy nyolcvankilós, 175 centi magas humanoid. Az " target="_blank">IFLScience cikke szerint többek között tud takarítani, porszívózni, bár még elég darabos a mozgása. Az új verzió - amit már saját áramforrással láttak el és még több szenzort szereltek a végtagjaira - már terepen is bizonyított: önállóan képes jeges, dimbes-dombos erdőben is járni - azaz inkább botladozni.

És ugyan mi mással tesztelhetnék a robot egyensúlyozó képességeit, mint egy hokiütővel? Az alábbi videóban a robotnak egy dobozt kell felemelnie, csakhogy folyamatosan azzal szívatják, hogy kiverik a karjai közül és odébb lökik az ütővel. A robot reakciója rendkívüli képességekről árulkodik, csakúgy, mint a következő zaklatás, amit egy nagy csővel követnek el:

Szerencsétlen Atlas nem úszta meg ennyivel, még hátba is támadták, de ez sem kottyant meg neki: azonnal talpra állt, és – talán kissé sértődötten – kisétált az ajtón.

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.