Egyre többet facebookoznak mobilon a magyarok

Gyakrabban töltünk le szoftvereket a mobilunkra, mint számítógépünkre, a chat programokhoz is inkább a telefonunkat vesszük elő, ahogy térképeket is leginkább azon böngészünk – derült ki a Samsung Techonomic Index 2015 kutatásából.
A hazánkban készült felmérés szerint közel ugyanannyian facebookozunk mobilunkon, mint laptopon vagy asztali számítógépen, az online vásárlásokat és pénzügyi dolgainkat még mindig inkább számítógépen intézzük. A közösségi tartalmak fogyasztása már egyáltalán nem helyhez kötött tevékenység, és a következő években várhatóan még inkább a mobileszközök felé fog eltolódni az ilyen oldalak adatforgalma.

Vannak olyan területek, ahol a mobileszközök már átvették a laptopok és a PC-k szerepét. Az egyes alkalmazásokat például már inkább mobilunkra vagy tabletünkre töltjük le.

A kutatásban megkérdezettek 63%-a használ előre nem telepített applikációkat a mobilján, míg laptopon vagy számítógépen mindössze 33%-uk. A felhasználók a képeket és videókat is inkább mobileszközökön osztják meg.

A megkérdezettek a különböző térkép és helymeghatározó alkalmazásokat is inkább a telefonjukon használják. A válaszadók 59%-a mondta azt, hogy okostelefonját használja, ha valamilyen ismeretlen helyre akar eljutni.

A mobilkészülékek már most a tartalomfogyasztás, az információszerzés és a szórakozás legfontosabb eszközévé váltak, de szerepük a jövőben még fontosabb lesz.  

 

 

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.