Új iPhone

Az Apple „hivatalosan” is bemutatta az iPhone legújabb, negyedik generációját. A készülék számos, az Apple okostelefonjaira eddig jellemző technikai hátrányt ledolgoz.

iPhone 4
iPhone 4

Elképesztő karriert futott be az iPhone: az első változat ugyan csupán 1 százalékos részesedést vívott ki magának a telefonpiacon, ám az összes vetélytárs így is kénytelen volt alkalmazkodni hozzá. Ma már az Apple számos fejlett országban piacvezető, a telefoniparban pedig úgyszólván általános lett az érintőképernyő és a multimédia-képesség. Mindezt úgy érte el a gyártó, hogy a zseniális marketing révén folyamatosan ő diktálta a tempót, miközben műszaki értelemben futott a konkurensek után: sem a navigáció, sem a képernyőfelbontás, sem az akkuélettartam nem volt az iPhone erőssége.

A negyedik generáció már kinőtte ezeket a gyermekbetegségeket. A készülék képes a multitaskingra, van videotelefonálás, LED-es vaku, az akkumulátor pedig akár 10 óráig is bírja. A kijelző az egyik legjobb a jelenlegi mezőnyben, a kamerával pedig akár HD-videókat is lehet rögzíteni.

Technikai újdonság a micro SIM kártya. Ez csupán méreteiben különbözik a hagyományos SIM-től, és a mobilszolgáltatók valószínűleg megbirkóznak majd a cserével, az átállás azonban mégis macerás lesz. További meglepetéseket viszont nem tartogat a hardver: ez ugyanaz a telefon, amelyet – egy véletlen vagy szándékos ottfelejtés nyomán – korábban részletesen elemzett a Gizmodo. A készülék 16 vagy 32 gigabyte-os memóriával rendelhető, Európában várhatóan júliustól.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.