NOL 2.0

Mobiltelefonra optimalizált honlap, gyarapodó Facebook és Twitter-közösség: a NOL a hazai médiában még kevéssé elterjedt fejlesztésekkel köszönti 2010-et.

A legfrissebb hírünk, hogy elkészült a mobiltelefonra optimalizált honlapunk, az m.nol.hu, így bármelyik okos telefonon, illetve a régebbi, „butább” mobilokon is gyorsabbá, élvezhetőbbé vált weboldalunk.

A mobil honlapon a NOL vezető cikkei mellett a legolvasottabb (Top10) cikkeket, illetve blogbejegyzéseket (Blogfül) és képgalériákat közvetlenül is elérhetik olvasóink, illetve egyetlen kattintással megoszthatják azokat a Facebookon vagy a Twitteren. Mobiltelefonon a NOL hírfolyama ezenkívül akár egy RSS-olvasóval, akár egy Twitter- vagy egy Facebook-widgettel is elérhető, olvasóink (az értesítések engedélyezésével) azonnal megkaphatják új bejegyzéseinket, bármelyik csatornánkat is követik. Az idei év tehát a NOL-nál is a web2-ről szól, különösen a Facebook-, illetve a Twitter-hálózat bővítéséről.

A jelenleg bő félmilliós hazai Facebook-közösség a tavaly ősszel létrehozott rajongói oldalunkon (facebook.com/nolhu) közvetlenül is elérheti a NOL tartalmait. Oldalunk február elején lépte át az ezerfős határt, a csatlakozók száma azóta is szépen növekszik. Rajongói oldalunk egyik különlegessége, hogy nemcsak a NOL-csapat által válogatott cikkek, videók érhetők el, de gyakorlatilag valamennyi szolgáltatásunk egy kattintással: a teljes hírfolyamunk (RSS- vagy Twitter csatornán), a NolBlog, illetve a NolTV legfrissebb posztjai; ajánlók a képgaláriánikból, infografikáinkból; nem utolsó sorban pedig a hazai médiában egyedülálló fejlesztésünk: a Hírmátrix. A tartamainkat népszerűség alapján rangsoroló, vizuálisan megjelenítő Hírmátrix (hirmatrix.hu) önálló alkalmazásként is fut a Facebookon (facebook.com/hirmatrix), de beágyazható honlapra, blogba is (akár a NOL RSS oldaláról, akár a Hírmátrix önálló honlapjáról).

A NOL a mikroblogszolgáltatásokban is igyekszik tartani a tempót: a Twitter.com/nolhu csatornánkat követők száma is szépen növekszik; a NOL főoldalán, illetve az új Voks oldalunkon (nol.hu/voks) látható Twitter-dobozban pedig követőink – a megfelelő címkék használatával – valós időben kommentálhatják a fontosabb eseményeket, követhetik munkatársaink hangulatbeszámolóit. Ezekből a Népszabadságban is több alkalommal közöltünk válogatást (Orbán Viktor évértékelőjéről, majd Bokros Lajoséról is), a jövőben pedig még szorosabbra fonjuk nyomtatott, illetve online közösségeinket, tartal mainkat – így hamarosan újabb hírekkel szolgálhatunk...

Első kézből
Első kézből
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.