Telefon lesz a PSP-ben?

A Reuters felvetése nyomán a jó néhány mérvadó szakmai portált is megjárt az a hír, amely szerint mobiltelefon-modul kerülhet a világ egyik legnépszerűbb hordozható játékkonzoljába, a Sony PlayStation Portable-jébe. A hírügynökség arról ír, hogy a telefonüzletágban a japán-svéd Sony Ericsson révén érdekelt cég egy új készülékről álmodik, amely a telefonok és a játékkonzolok képességeit ötvözné, és így az iPodok méltó versenytársa lehetne. A vállalatnál állítólag már fel is állt az új mobilt létrehozó fejlesztőcsapat. A gyorsaságra az ösztönzi a gyártót, hogy hagyományos játékbeszállítói egyre inkább az iPhone felé fordulnak, új piacokban bízva.

A hardver- és mobilhírportálok tippjei szerint az öszvér-készülék valójában egy feljavított PSP lesz, amelybe mobiltelefon-antenna és SIM kártyahely kerül. Ez valóban logikus lenne, hiszen a fejlesztés gyümölcseként egy olyan okostelefon kerülhetne a piacra, amely a képmegjelenítés minőségében, a hangzásban, a grafikában, a játékok "vezérelhetőségében" és a teljesítményben is felülmúlná a konkurenciát (igaz, cserébe egy kissé nagy és kényelmetlen lenne). Ráadásul a Sony Ericsonnak pillanatnyilag nincs játékra optimalizált telefonja, vagyis az újdonság házon belül nem venné el a levegőt a többi multimédiás készülék elől. (H. M.)

Mobiltelefon-modul kerülhet Sony PlayStation Portable-jébe
A model shows the Sony Computer Entertainment's new colour PlayStation Portable (PSP) at Tokyo Game Show 2005, Japan's biggest video game software exhibition, at Makuhari Messe Convention Centre in Chiba, east of Tokyo September 16, 2005. The "ceramic white" PSP was released in Japan on Thursday for 26,040 yen (about $235). REUTERS/Toru Hanai PP05090244 TH/JJ
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.