Napi felfedező

Veszélyes leszoktatók

Az amerikai szövetségi gyógyszerfelügyelet előírta két népszerű, a dohányzásról való leszokást segítő szer gyártóinak, hogy figyelmeztessék fogyasztóikat: a termék káros lehet a mentális egészségre. Az FDA kötelezte a Chantix (Európában Champix) és a Zyban márkanéven forgalomba kerülő szerek gyártóit, hogy helyezzenek el figyelmeztetést termékeiken, miszerint szedésük "komoly, mentális egészséggel kapcsolatos kockázatot hordoz", beleértve a viselkedés megváltozását, depressziót, ellenségességet és öngyilkossági gondolatokat. (MTI)

Zöldpályázat késésben

Országos napilapok sajtóhirdetéseiben kívánja cselekvésre bírni a kormányzatot az Energia Klub a tavaly ősz óta ígérgetett, de még mindig késésben lévő zöldberuházási rendszer pályázatainak ügyében. A szén-dioxid-kvóták eladásából befolyt pénz befagyasztása közel százezer, ez évre tervezett energiahatékonysági beruházást veszélyeztet. Emellett az államnak is kárt okoz, mivel a piacon leértékeli a később eladandó magyar kvótákat. (Népszabadság)

A növényevés kockázata

A húsmentes diétán élő embereknek kissé gyengébbek a csontjaik, mint húst is fogyasztó társaiknak - közölték ausztrál és vietnami kutatók. A vegetáriánusok csontsűrűsége átlagosan öt százalékkal kisebb. Gyakorlatilag nem mutatkozott különbség viszont a halat, a tenger gyümölcseit, tojást és tejtermékeket is fogyasztó ovolakto-vegetáriánusoknál. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.