galéria megtekintése

Wales nyerte az Eb-újoncok csatáját

0 komment

Munkatársunktól

A cserejátékos, Ondrej Duda góljával úgy tűnt, pontot ment Wales ellen a szlovák válogatott Bordeaux-ban, de egy másik csere, Robson-Kanu találata révén a brit csapat tett fontos lépést a nyolcaddöntő felé.

A legnagyobb sztárok azonnal megmutatták magukat a két elsőbálozó válogatott, Wales és Szlovákia összecsapásán: a 3. percben Marek Hamsik, a szlovákok ásza került nagy helyzetbe, lövése után szinte a gólvonalról kotorták ki a labdát a brit védők, majd a 10. percben Gareth Bale máris vezetést szerzett Walesnak. A Real Madrid immár kétszeres Bajnokok Ligája-győztes támadója 22 méterről csavart be egy szabadrúgást (1-0). Matus Kozacik kapust megtévesztette a labda irányváltása: elmozdult balra, miközben a labda a jobb sarokba kanyarodott.

Fotó: Sergio Perez / Reuters

Az izgalmas kezdet után az első félidőben nem is akadt több számottevő lehetőség, de a második negyvenöt perc elejét nagyon megnyomta északi szomszédunk. Előbb Robert Mak tüzelt kevéssel a jobb felső sarok mellé, majd jött az egyenlítés: néhány másodperccel beállása után gólt szerzett Ondrej Duda. A varsói Legiában Nikolics Nemanja csapattársaként futballozó középpályás egy szép lövőcsel után higgadtan lőtte ki a bal alsó sarkot (1-1).

 

Mindkét csapat nyíltan a győzelemre játszott, ez jó iramot és számos helyzetet eredményezett. A második félidőben Bale és Aaron Ramsey is fejjel veszélyeztetett (előbbi esetben Kozacik a gólvonal előtt még kitolta a jobb alsó sarokba tartó labdát, míg az Arsenal játékosa fölé stukkolt), a szlovákok részéről pedig Weiss tornáztatta meg egy lövéssel Danny Ward kapust.

Fotó: Sergio Perez / Reuters

A hajrában azonban Chris Coleman walesi szövetségi kapitány is bizonyította, hogy hasonlóan jó érzékkel tud cserélni, mint szlovák kollégája, Jan Kozák: a 81. percben a tíz perce pályán lévő Hal Robson-Kanu gurított a bal alsó sarokba, megszerezve a győztes gólt a walesi együttesnek (2-1).

Fotó: Sergio Perez / Reuters

A 85. percben egy újabb szlovák csere, Adam Nemec fejelt kapufát, de nem csak a kimaradt helyzet miatt foghatta a fejét, hanem azért is: a papíron leggyengébb csoportellenfél ellen nem tudott pontot szerezni csapata. Ez az igazi elszalasztott lehetőség.

B csoport
WALES–SZLOVÁKIA

Bordeaux, 42 000 néző, jv.: Moen (norvég).

Wales: Ward – Chester, A. Williams, Davies – Gunter, Edwards (Ledley, 69.), Allen, Taylor – J. Williams (Robson-Kanu, 71.), Bale, Ramsey (Richards, 88.).

Szlovákia: Kozacik – Pekarik, Skrtel, Durica, Svento – Mak, Kucka, Hamsik, Hrosovsky (Duda, 60.), Weiss (Stoch, 83.) – Duris (Nemec, 60.).

Gól: Bale (10.), Duda (61.), Robson-Kanu (81.)

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.