galéria megtekintése

Wales borzalmas meccsen „győzte le” az öngólt rúgó északíreket

1 komment


Bodnár Zalán

Gareth Bale elhúzott a bal oldalon, középre tett labdáját pedig Robson-Kanu elől McAuley a saját kapujába lőtte. Ennyi történt a Wales–Észak-Írország meccsen, a többit elfelejthetjük.

Wales csoportelsőként (Angliát is megelőzve!) jutott a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe, Észak-Írország pedig csak harmadikként, de a két brit csapat nagyon hasonló stílusban vívott egymással, és Wales egyáltalán nem tűnt erősebbnek Észak-Írországnál.

Ne szépítsük: dögunalmas első félidőt láttunk, amelyben mindkét csapat teljesen fantáziátlan futballt játszott. Beszédes statisztika adat: a 45 perc során összesen háromszor találták el a csapatok a kaput, kétszer Wales, de az északír Dallas 10. percben eleresztett lövése volt a veszélyesebb: 14 méterről lőtt félmagasan, Hennessey vetődve hárított.

A második félidőben sem rángatták az istrángot a csapatok. Igaz, akadt helyzet. Az 53. percben a walesi Vokes Ramsey beadása után fejelt tíz méterről a bal alsó sarok mellé, majd öt perc múlva elérkezett Bale lehetősége, miután kicsikart egy szabadrúgást 24 méterre a kaputól. De nem szerezte meg harmadik szabadrúgásgólját a tornán, mert McGovern nagyot védett, kiütötte a bal sarokba tartó labdát.

 
Jonathan Williams (Wales) ismerkedik a fotósokkal
Jonathan Williams (Wales) ismerkedik a fotósokkal
John Sibley / Reuters

Ha már Wales nem talált be, Észak-Írország betalált önmagának... A 75. percben Bale ment el a bal oldalon, beadásával Robson-Kanut kereste, ám McAuley megelőzte őt, és a labda a saját kapujába csúszott (0-1).

Kipurcantak az öngól után az észak-írek
Kipurcantak az öngól után az észak-írek
Darren Staples / Reuters

Hasonló volt, mint a magyar–izlandi meccs öngólja, ha nincs ott a védő, a támadó is biztosan gólt szerzett volna.

Észak-Írország nem tudott ritmust váltani, és a hátrányban sem tudta igazán átvenni a kezdeményezést és beszorítani ellenfelét. Hiába cserélt a hajrában belső védőt csatárra (McAuley helyett Magennis) Martin O'Neill szövetségi kapitány, nem sikerült még helyzetig sem eljutnia a zöld-fehéreknek. Wales jutott a negyeddöntőbe.

Fő a győzelem
Fő a győzelem
Darren Staples / Reuters

WALES–ÉSZAK-ÍRORSZÁG 1-0 (0-0) Nyolcaddöntő. Párizs, Parc des Princes, 47 000 néző. Jv.: Atkinson (angol).

Wales: Hennessey – Chester, A. Williams, Davies – Gunter, Allen, Ledley (J. Williams, 63.), Ramsey, Taylor – Bale, Vokes (Robson-Kanu, 55.).

Észak-Írország: McGovern – Hughes, McAuley (Magennis, 84.), Cathcart, Evans – Ward (Washington, 69.), Evans, Norwood (McGinn, 79.), Davis, Dallas – Lafferty.

Gól: McAuley (75. – öngól).

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.