Veszprémi nagymenet

Nagyot lépett a Veszprém férficsapata a Bajnokok Ligája-negyeddöntő felé vezető úton: Mocsai Lajos együttese vasárnap este 30:24-re győzött a francia Montpellier alakulatának otthonában, és magabiztosan vezeti csoportját.

A - meggyilkolt Marian Cozma emlékére - gyászszünettel kezdődő találkozó első félidejében már öt góllal is vezetett a bakonyi társulat, ám az előny háromra fogyatkozott a szünetig. A térfélcserét követően azonban bő hat percen át nem kapott gólt az ismét szenzációsan védő Peric kapusra „támaszkodó" együttes. Negyedórával a vége előtt 23:16-ot mutatott a nagytábla, és a franciák erejéből - hiába próbálkoztak - már csak az eredmény apró kozmetikázására tellett.

A Veszprém szombaton az idehaza felülmúlt, spanyol Ademar Leon vendégeként lép pályára, március 7-én pedig otthonában fogadja a Montpellier-t. Amennyiben a csapat a hátralévő két mérkőzésen legalább két pontot szerez, biztosan a legjobb nyolc közé jut az európai elitsorozatban.

A csoport másik mérkőzésén: Flensburg-Handewitt (német)-Ademar Leon (spanyol) 31:26. Az állás: 1. Veszprém 6 pont, 2. Flensburg-Handewitt 4, 3. Leon 3 (111:114), 4. Montpellier 3 (110:114). (Az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.)

Nem sikerült a hasonló bravúr a Győr női csapatának: az ugyancsak BL-szereplő garnitúra 28:26-ra kikapott a román Oltchim Valcea otthonában. Mivel a magyar bajnok első két mérkőzését megnyerte kvartettjében, egy újabb idegenbeli sikerrel szinte az elődöntőben tudhatta volna magát. A Győr szombaton Montenegróban vendégszerepel; ellenfele a helyi Buducnost Podgorica lesz.

A csoport másik találkozóján: Krim Ljubljana (szlovén)-Buducnost Podgorica (montenegrói) 35:28. Az állás: 1. Valcea 4 pont (86:79), 2. Győr 4 (92:86), 3. Ljubljana 2 (96:99), 4. Podgorica 2 (78:88).

A férfi KEK magyar párharcában a Szeged az idegenbeli négygólos vereség után hazai környezetben 28:19-re nyert a Dunaferr ellen, így bekerült a sorozat negyeddöntőjébe.

Elbúcsúzott az EHF Kupától a Debrecen férficsapata, miután a nyolcaddöntő hazai visszavágóján 26:26-os döntetlent ért el az első meccsen tizenegy góllal diadalmaskodó, szlovén Velenjével szemben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.