Versenyzőnek adta ki magát az edző a doppingellenőrzésen

Pénteken mások is lebuktak.

Pozitív mintát szolgáltatott Csen Hszin-ji kínai úszó, aki negyedik lett vasárnap 100 méteres női pillangóúszásban. Ő azonban még kérheti a B próbát, addig is versenyez. Nem bizakodhat már viszont Szilvija Danekova bolgár akadályfutó, akinek a szerveze­tében eritropoetin nyomaira bukkantak azután, hogy július ­26-án Brazíliába érkezett. Mivel azóta a B próba is megerősítette a doppingolás tényét, a harminchárom éves atléta nem versenyezhet tovább.

„Most tudtam meg, hogy a negyedik itt elvégzett tesztem is pozitív lett. Megdöbbentett az eredmény" – mondta – nem túl hitelesen – Danekova.

Zielinski 2012-ben a londoni olimpián
Zielinski a londoni olimpián
Dominic Ebenbichler / Reuters

Lebukott a súlyemelés londoni olimpiai bajnoka, a lengyel Adrian Zielinski is. A huszonhét éves sportoló négy éve a 85 kilósok között győzött. Ezúttal a 94 kilóban próbálkozott volna, ám az anabolikus szteroidok közé tartozó nandrolon jelenlétét mutatták ki nála. „Ez manipuláció, csapdába csaltak" – védekezett, de hazaküldték.

A legbizarrabb ügy kétségkívül a kenyaiaké: hazaküldték John Anzrah atlétaedzőt, miután sportolónak adta ki magát, és vizeletmintát produkált a doppingellenőrzésen. Michael Rotichnak, a kenyai válogatott vezetőjének pedig azért kellett hazatérnie, mert az ARD német televíziós csatorna felfedte: pénzért értesítette országa sportolóit a leendő doppingvizsgálatokról.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.