Van Supkája, nincs Supkája

Lőrincz Emil, az Újpest ellen készülő Pécs labdarúgócsapatának szakvezetője csütörtökön sajtótájékoztatót tartott. Az értekezlet kezdetén a rendezők kikötötték: csak a meccsről lehet kérdezni, a klub helyzetéről nem. Pedig helyzet az van.

Köztudomású, hogy a múlt év végén Matyi Dezső, a Pécs többségi tulajdonosa bejelentette: nem finanszírozza tovább a klubot, mert az egyik bank nem tartotta be azt, amit cégcsoportjával szemben vállalt, így a sportra a jövőben nem tud áldozni. Aztán –mivel csak a kisebbségi tulajdonos, a pécsi önkormányzat akarta megvenni a pécsi klubot, s mindössze egy forintot adott volna az a mögött álló, eladósodott kft.-ért – Matyi megtartotta magának a PMFC-t.

Csakhogy késtek a fizetések, ezért a játékosok lelazsáltak egy edzést. Erre Matyi fizetett, igaz, elvont az „alibiző” tiltakozóktól 150 ezer forintot. Kiszivárgott az is, hogy Supka Attila, a csapattól idő előtt távozni kényszerülő tréner, 11 milliót követel a klubtól, s mivel az azt fenntartó kft. nem fizet, felszámolást kér a cég ellen, ami azzal fenyeget: ha jogerőre emelkedik, akkor a Pécs elveszíti játékjogát az NB I-ben.

Koller (balra) a Paks ellen még felemelkedett FOTÓ: MTI   SÓKI TAMÁS
Koller (balra) a Paks ellen még felemelkedett FOTÓ: MTI SÓKI TAMÁS
Sóki Tamás / MTI

Marcipándísz a keserűség tortáján, hogy Koller Krisztiánt, az együttes legeredményesebb játékosát – aki középpályás létére 12 gólt szerzett a bajnokságban – a tulajdonos parancsára a héten kizárták a csapatból, mivel nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését. Koller sérült, s amíg nem gyógyul meg, nem te heti be a lábát az öltözőbe, továbbá nem ülhet fel a csapat buszára, ha idegenben látni szeretné a társait.

A tájékoztatón hiába is kérdeztünk a Supka-ügyről, az elvont 150 „rugóról” és Kollerről. Lőrincz csak annyit mondott keserűen: „Lógnak a fejek.” Ugyanezek okán megkerestem Győri Jánost, a Pécs sportigazgatóját. Ő Matyihoz küldött, ám amint jeleztem, hogy a könyvbirodalmáról híres vállalkozó hónapok óta nem hajlandó nyilatkozni, Győri röviden válaszolt. Supka kapcsán úgy vélekedett: a klub – mielőtt még jogerőre emelkedne a felszámolás – fizet, így nem kell félteni a játékjogot.

Megkérdeztem Győrit arról is, hogy szerinte a pécsi labdarúgókra milyen hatással van Koller kitiltása. El végre a középpályás jól szerepelt, ennyi gólt Pécsett negyedszázada nem ért el senki egy évadban. Győri azt felelte, hogy Matyi Dezső tárgyalt Kollerrel, nem tudja, mi hangzott el kettejük megbeszélésén, egyébként meg egy játékos csak „árucikk”, a tulajdonos adja-veszi. Ezt Kollernek is tudnia kell.

Most már feltétlenül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.