Ukrajna: közel a jég

Martin O'Neill északír szövetségi kapitány kiváltképp elégedetlen lehetett a lengyelektől elszenvedett 1-0-ás vereség után, hiszen öt játékost kicserélt a kezdőcsapatban, de az új felállásban sem muzsikáltak jobban a fiai.

A második félidő elején azonban, mindenki őszinte megdöbbenésére, a kapuba jutott a labda! Norwood ívelt be szabadrúgást, Hacseridi nagyon lemaradt McAuley-ról, és Gera Zoltán korábbi birminghami csapattársa az ötösről az ukrán kapu jobb oldalába fejelt (1-0). Menten felébredtek az ukránok, rájöttek, hogy ideje elkezdeni futballozni, mert pont nélkül igencsak stresszes nekivágni az utolsó csoportfordulónak.

Előbb Szeleznyov veszélyeztetett fejjel, majd Konopljanka szabadrúgásból, aztán Kovalenko középről, 22 méterről (mindhárom mellé ment). Egy heves jégeső – ami miatt a játék is félbeszakadt néhány percre – után a Nap is felragyogott Lyonban, de nem az ukránoknak, akik a legvégén kaptak még egy gólt: McGinn közelről lőtt a kapu bal oldalába (2-0).

Észak-Írország történelmi győzelmet ért el, selejtezős csoportellenfelünknek ugyanis ez az első győzelme az Európa-bajnokságokon. A pont nélküli Ukrajna matematikailag ugyan még nem esett ki, de lényegében kilátástalan helyzetbe került.

ÉSZAK-ÍRORSZÁG–UKRAJNA 2-0 (0-0)

C csoport, Lyon, 57 ezer néző. Jv.: Kralovec (cseh).

Észak-Írország: McGovern – Hughes, Cathcart, McAuley, Evans – Ward (McGinn, 69.), Evans (McNair, 93.), Davis, Norwood, Dallas – Washington (Magennis, 84.).

Ukrajna: Pjatov – Fedeckij, Hacseridi, Rakickij, Sevcsuk – Jarmolenko, Sztepanenko, Kovalenko (Zincsenko, 83.), Szidorcsuk (Harmas, 76.), Konopljanka – Szeleznyov (Zozulja, 72.). Gól: McAuley (49.), McGinn (96.).

A C csoport állása: 1. Németország 3 pont (2-0-ás gólkülönbség, 1 meccs), 2. Észak-Írország 3 (2-1), 3. Lengyelország 3 (1-0, 1), 4. Ukrajna 0.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.