Újabb olimpiai siker: bajnok a magyar szenior bridzscsapat

A hatvan éven felüliek bridzsolimpiáján az Egyesült Államok csapata elleni kétnapos mérkőzésen elért fölényes győzelemmel aranyérmes lett a magyar válogatott.

A bridzsben a szeniorok versenye is nagyon erős, az öt kontinens 34 országát képviselő mezőnyben sok régebbi világ- és Európa-bajnok küzdött két hétig napi több mint hét órán át. A csere nélkül játszó, Dumbovich Miklós–Kovács Mihály, Magyar Péter–Szappanos Géza összeállítású csapat sok nagy nemzetközi siker után ezzel a győzelemmel tetőzte be pályafutását. A nők versenyén Anglia lett az első Oroszország előtt. A nyílt bajnokság háromnapos döntője holnap fejeződik be, Svédország szinte behozhatatlanul vezet a lengyelek ellen. 

A győztes csapat: Magyar Péter, Szappanos Géza, Bárány György (kapitány), Dumbovich Miklós és Kovács Mihály

A franciaországi Lille-ben augusztus 10-e óta folyik a verseny, amely a Szellemi Sportok Világjátékának része. A bridzs, a sakk, a go, a dáma és a kínai sakk világszövetsége négy évvel ezelőtt közvetlenül a nyári olimpia után Pekingben rendezte meg első közös "olimpiáját", és elhatározták, hogy ezentúl mindig az olimpiai játékok után tartják a szellemi sportok bajnokságát. A magyar bridzsezők a II. világháború előtt két Európa-bajnokságot is nyertek, de azóta ehhez hasonló nagy sikerben nem volt részük.

A selejtezőben is az élen végzett a magyar csapat, majd a legjobb 16 között győzött Szingapúr, a legjobb nyolc között a nagy esélyes Lengyelország, az elődöntőben Svédország ellen. A döntőben megvert amerikai csapat két játékosa is aranyérmes volt a pekingi bridzsolimpia szenior versenyén. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.