galéria megtekintése

Újabb két aranyérmet szereztek a magyar úszók

0 komment

MTI

Cseh László 100 méter pillangón, Kapás Boglárka pedig 1500 méter gyorson nyert a londoni vizes Eb-n.

Cseh László aranyérmet nyert 100 méter pillangón a Londonban zajló vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek szombati napján. Ideje, az 50.86 másodperc új országos csúcs is, a tavaly augusztusi, kazanyi világbajnokságon elért saját korábbi rekordját javította meg egy századdal. Ez volt Cseh pályafutásának 33. Európa-bajnoki elsősége, ötvenméteres medencében a 14. kontinenselsősége, Londonban pedig harmadszor érmes, miután 50 méter pillangón második lett, a 200 méter pillangót pedig megnyerte a 30 éves magyar klasszis.

Cseh László ünnepel
Cseh László ünnepel
Patrick B. Krämer / MTI/EPA

"Éreztem, hogy menni kell, a második ötvenen úgy nyomtam, ahogy bírtam" – nyilatkozta Cseh. "Külön öröm, hogy úgy nyertem, hogy közben egy századdal az országos csúcsomat is megjavítottam, de még ennél is sokkal jobb lehetek."

 

A női 200 méteres gyorsúszás döntőjében két magyar is indult, Verrasztó Evelyn az ötödik lett 1:58.16 perccel, a 14 éves Késely Ajna pedig a hatodik helyen végzett 1:58.24 perces egyéni csúccsal.

A férfi 50 méter gyors elődöntőiből Takács Krisztián a vasárnapi nyolcas döntőbe úszta magát a hatodik legjobb időt produkálva (22.09 mp), nem jutott tovább viszont Bohus Richárd, aki a 16. lett (22.47).

Kapás Boglárka is aranyérmet nyert 1500 méter gyorson, így harmadszor is a dobogó tetejére állhatott a brit fővárosban. A 800 méteren és a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként szintén aranyérmes magyar versenyző hamar az élre állt, diktálta az iramot, rendre a leggyorsabb ötven métereket úszva. Hatszáz méter megtétele után már két testhosszal vezetett közvetlen üldözői előtt, előnye egy kilométernél már három testhosszra nőtt, s nagy fölénnyel csapott a célba elsőként, 15:50.22 perces idővel.

Az ezüstérmes spanyol Mireia Belmonte Garcia, az aranyérmes Kapás Boglárka és a bronzérmes spanyol Maria Vilas a női 1500 méteres gyorsúszás eredményhirdetésén
Az ezüstérmes spanyol Mireia Belmonte Garcia, az aranyérmes Kapás Boglárka és a bronzérmes spanyol Maria Vilas a női 1500 méteres gyorsúszás eredményhirdetésén
Frank Augstein / MTI/AP

A kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok, felnőtt vb-n bronzérmes Kapás alig három másodperccel maradt el országos csúcsától.

"Nem volt cél a magyar rekord, elsősorban az aranyérmet akartam megszerezni, ez sikerült, és mondhatom, még életemben nem élveztem ennyire az úszást, mint most" - nyilatkozta boldogan. Hozzátette: tökéletes verseny volt, már három aranynál tart Londonban, ez több, mint amire előtte számított, de még meglehet a negyedik is, vasárnap 400 gyorson is szeretne nyerni.

A szám döntőjének másik magyar résztvevője, Juhász Adél a hatodik lett 16:22.69 perccel.

Eredmények:

női 1500 m, Európa-bajnok:

KAPÁS BOGLÁRKA 15:50.22 P

2. Mireia Belmonte (Spanyolország) 16:00.20

3. Maria Vilas (Spanyolország) 16:01.25

...6. JUHÁSZ ADÉL 16:22.69

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.