Turbános győzelem

Aki televízión nézi a meccseket, annak nagy segítség az UEFA által bevezetett gólvonal-technológia.

A horvát–török meccs 29. percében történt: Gökan Gönül beadása után Ozan Tufan fejelt kapura, Subasic hárított, de a kezéből egy pillanatra kicsúszott a labda. A modern alkalmazásnak köszönhetően jól látszott, hogy csak érintette a gólvonalat, de nem haladt át rajta teljes terjedelmében.

Modric gólöröme...,
Modric gólöröme...,
Christian Hartmann / Reuters

Nem sokkal később eggyel több „török” lett a pályán: Corluka ugyanis megsérült, s turbánnal a fején jött vissza. A horvátok részéről taps fogadta, ám Modric lövését sokkal nagyobb, ugyanis a törökök mentése után elé került a labda, s a Real Madrid középpályása 19 méterről, kapásból talált a hálóba (1-0).

...amelyben egy pályára berohanó drukker is osztozhatott
...amelyben egy pályára berohanó drukker is osztozhatott
Christian Hartmann / Reuters

A folytatásban nem szűnő lendülettel jöttek a horvát rohamok: Srna szabadrúgásból a lécet találta el, Brozovic alig lőtt a mellé, Perisic szintén a lécre bólintott. A horvát kapusnak is akadt azonban dolga, Erkin szabadrúgását hárította. Corlukának többször átvérzett a kötése, de hősiesen kitartott, s végén a társaival együtt örülhetett a nagyon fontos három pontnak.


D csoport
HORVÁTORSZÁG–TÖRÖKORSZÁG 1-0 (1-0)

Párizs, 43 842 néző. Jv.: Eriksson (svéd)

Törökország: Babacan – Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner Erkin – Hakan Calhanoglu, Ozan Tufan, Selcuk Inan, Oguzhan Özyakup (Volkan Sen, 46.), Arda Turan (Burak Yilmaz, 65.) – Cenk Tosun (Emre Mor, 69.).

Horvátország: Subasic – Srna, Corluka, Vida, Strinic –Brozovic, Modric, Rakitic (Schildenfeld, 90.), Badelj, Perisic (Kramaric, 87) – Mandzukic (Pjaca, 93.).

Gól: Modric (41.)

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.