Trükkös trió

Lewis Hamilton nyerte a Forma–1-es Német Nagydíjat: a McLaren angol pilótája Fernando Alonsóval és Mark Webberrel vívott nagy taktikai küzdelmet De hová tűnt Sebastian Vettel?

A rajtot Hamilton kapta el a legjobban, és megelőzte az élről induló ausztrál Mark Webbert. A Red Bullnak végképp rosszul kezdődött az autózás: Sebastian Vettelt Fernando Alonso előzte meg a Ferrarival.
A verseny első negyedében oda-vissza előzték egymást az élboly tagjai: Vettel visszajött Alonso elé, de a spanyol hamarosan kihasználta a pontverseny élén álló német hibáját, hogy újra harmadik legyen. A vezető páros ugyanígy cselekedett: Webber az előzési zóna végén meglepte Hamiltont, aki rögtön kapcsolt, és maradt az élen. A mozgalmas első szakasz részeként a svájci Sebastien Buemi úgy „taccsra tette” Nick Heidfeld járgányát, hogy az a levegőben megpördülve a kavicságyon landolt.

McLaren Formula One driver Lewis Hamilton of Britain celebrates after winning the German F1 Grand Prix at the Nuerburgring circuit July 24, 2011. Hamilton won the race ahead of Ferrari's Fernando Alonso of Spain Red Bull's Mark Webber of Australia.

A Vettel által dominált versenyekhez képest ezúttal izzott az aszfalt, hiszen a három különböző csapatot képviselő Hamilton, Webber, Alonso trió szorosan egymásra tapadva körözött, és minden egyes kerékcserénél változott valamelyest a kocsik sorrendje.

Mivel az utolsó tíz körbe érve még a vezető trió egyik tagja sem tette föl a kötelezően előírt közepes keverékű gumit, sejteni lehetett, hogy nagy taktikai csata bontakozhat ki a hajrában. Webber gyors köröket futott, így kivárt, Hamilton és Alonso azonban bement a boxba, ezzel az ausztrál az élre ugrott. De nem sokáig tanyázott az élen, ugyanis mind inkább lassult, és már a kijövetele előtt megközelítették a riválisok. Végül Hamilton nyerte a futamot, a kerekeit „elhasználó” Webber elé pedig bejött Fernando Alonso is.

A slusszpoén mégis Sebastian Vettel negyedik helyezése volt: a német éllovas végig Felipe Massa mögött autózott, ám megelőzte a Ferrari brazilját az utolsó körös gumicserével.

Német Nagydíj: 1. Lewis Hamilton (angol, McLaren-Mercedes), 2. Fernando Alonso (spanyol, Ferrari), 3. Mark Webber (ausztrál, Red Bull), 4. Sebastian Vettel (német, Red Bull), 5. Felipe Massa (brazil, Ferrari), 6. Adrian Sutil (német, Force India), 7. Nico Rosberg (német, Mercedes), 8. Michael Schumacher (német, Mercedes), 9. Kamuj Kobajasi (japán, Sauber), 10. Vitalij Petrov (orosz, Lotus-Renault).

A pontverseny élmezőnye: 1. Sebastian Vettel 228, 2. Mark Webber 154, 3. Lewis Hamilton 152, 4. Fernando Alonso 148.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.