Tragédia a MotoGP-futamon: meghalt Marco Simoncelli

Súlyos baleset történt a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi, Malajziában rendezett versenyén. A futamon bukott az olasz Marco Simoncelli, s a motorost egy versenyzőtársa elütötte. Simoncelli olyan súlyosan megsérült, hogy életét nem tudták megmenteni.

A sepangi versenypályán rendezett futam második körében történt a baleset. Az olasz Marco Simoncelli elvétette az egyik kanyart, s elvesztette uralmát motorja felett. A motoros keresztezte a pályát, épp akkor, amikor megérkezett Colin Edwards és Valentino Rossi. Edwards pedig nagy sebességgel eltalálta a motorjáról éppen lecsúszó Simoncellit.

Rossi tovább tudott menni, Edwards hatalmasat bukott, s bár megsérült, talpra tudott állni, Simoncelli azonban nem volt szerencsés. A brutális ütközésben lerepült a bukósisakja, a versenyző eszméletlenül zuhant az aszfaltra.

A baleset után a versenyzőt azonnal a pálya  kórházába szállították, de az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

A huszonnégy éves Marco Simoncelli 2002-től 2005-ig a 125-ös kategóriában versenyzett, majd feljebb lépett a 250-es osztályba, ahol 2008-ban világbajnoki címet szerzett. Tavaly indult először a királykategóriában. A tanulóév után az idén már két dobogós helyezése is volt.

Marco Simoncelli a dobogón október 16-án Auszutráliában
Honda MotoGP rider Marco Simoncelli of Italy celebrates with his trophy on the podium after placing second at the Australian Grand Prix on Phillip Island near Melbourne October 16, 2011. Honda MotoGP rider Casey Stoner of Australia won the race and the MotoGP world title. REUTERS/Daniel Munoz (AUSTRALIA - Tags: SPORT MOTORSPORT)

Alig több mint egy évvel ezelőtt kísértetiesen hasonló tragédia történt világbajnokság Moto2-es kategóriájában. A mindössze 19 éves japán Tomizava Soja gépe megcsúszott, majd az érkező Alex De Angelis, illetve Scott Redding is képtelen volt kikerülni őt, és áthajtott rajta. Tomizavát kórházba szállították súlyos agyi, mellkasi és egyéb sérülésekkel, de ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.