Torna: Berki újra Európa-bajnok

Berki Krisztián megvédte Európa-bajnoki címét lólengésben a tornászok milánói kontinensviadalán. A magyar sportoló negyedik Eb-címét nyerte ebben a számban, és ezzel minden idők legeredményesebb magyar tornásza lett a kontinensbajnoki aranyak tekintetében.

Berki reggel hétkor kelt, és állítása szerint egyáltalán nem izgult: kilenckor már a melegítőteremben volt, felkészülése jól sikerült. A címvédő, aki negyedik helyen lépett tovább a selejtezőből, nem volt könnyű helyzetben, ugyanis elsőként szólították: 6.7-ből indította gyakorlatát, amelyet kiválóan hajtott végre, mindössze a végén volt egy kisebb lábterpesztése.


Berki Krisztián: "A legnehezebb talán az volt, hogy elsőként szólítottak. Természetesen utána megnéztem a többiek gyakorlatát is, de a 15.600 pontnál már úgy éreztem, meglesz az arany. Nagyon boldog vagyok, de egy biztos, évről évre egyre nehezebb. Már csak teljesen hibátlan előadással lehet győzni, hiszen a többiek is feljöttek, folyamatosan fejlődnek."

Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkára: "Addig izgultam, amíg Krisztián végre nem hajtotta a gyakorlatot, azt hiszem, igazából önmagát kellett legyőznie. Úgy gondoltam, egyedül a belga lehet ellenfél, aki szintén 6.7-ből indított. Mivel az angolok alacsonyabb kiindulóból kezdtek, Krisztián gyakorlata után tudtam, hogy nem múlhatják felül, hiszen nem pontozhatják le úgy még egyszer, mint a selejtezőben."

Kovács István vezetőedző: "A címvédésre készültünk és sikerült, az már csak hab a tortán, hogy ez Krisztián negyedik Eb-aranya, és ezzel a magyar tornászok közül a legtöbb Eb-cím birtokosa. Nagyon örülök, de tovább kell mennünk az úton, mindenképpen meg kell újulni a világbajnokságra, amely éppen Angliában lesz."

Eredmények, lólengés:

1. BERKI KRISZTIÁN 15,600 pont

2. Luis Smith (Nagy-Britannia) 15,550

3. Daniel Keatings (Nagy-Britannia) 15,500

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.