galéria megtekintése

Tízgólos, demoralizáló vereség a németektől az Európa-bajnokságon

2 komment

Munkatársunktól

Valami nagyon nincs rendben a magyar férfiválogatott háza táján. A német csapat sem világverő gárda, abban is sok az újonc, akárcsak nálunk, ám a pályán úgy tetszett, a magyarok az abszolút kezdők.

Az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőcsoportjának első meccsén, Wroclawban nyerni kellett volna, hiszen az első körből nem hozott magával pontot a csapat, de hol volt az a győzelem!

Térden a válogatott. Képünkön Bartucz László
Térden a válogatott. Képünkön Bartucz László
Kovács Anikó / MTI

Messzebb, mint Wroclaw Budapesttől. Szinte semmi sem sikerült, pedig a dánok elleni találkozó tempójához képest a pénteki iram olykor a csiga lassúságát idézte. Az ellenfél sem rohant, viszont játékosai pontosan passzoltak, és kihasználták a ziccereket. Kellett ehhez Mikler kapus is, akinek ezen a kora estén nem volt randevúja a labdával; érthető, hogy a félidő második felére Bartucz jött be a helyére. Igaz, ő sem fogott sokat...

 

Nagy László mint csapatkapitány megpróbált jó példával elöl járni, lőtt három gólt, védekezett, de ez sem segített. Többször létszámhátrányból is gólt kapott a csapat, a támadásokból hiányzott a kreativitás, ha pedig lehetőséghez jutott valaki, akkor legtöbbször gyengére sikeredett a lövés. A németek Reichmann és Wiede vezérletével mind jobban elhúztak: a negyedik percben 3:0-ra, a tizedikben 6:3-ra, a huszadikban 12:6-ra, a szünetben 17:9-re vezettek úgy, hogy honfitársaink játékát látva egy pillanatig sem kellett izgulniuk.

A folytatásban sem lehetett panasz a magyarokra. A magyar drukkerekre. Az Eb-re kiutazó szurkolók a borzalmas produkció ellenére is buzdították kedvenceiket, akikről nem lehet azt mondani, hogy nem akartak, de minden jel szerint csak annyit tudnak, amennyit a dánok és a németek ellen mutattak.

A második félidőben a tempó hasonlóan alacsony volt, mint az elsőben, szinte semmi sem változott. A 35. percben Dahmke úgy cikázott át a védelmen, hogy abban nem volt danke, s tovább folytatódott a kínszenvedés. Arra azért kevesen számítottak, hogy a németek nagyobb arányban győznek a magyarok ellen, mint a dánok. A skandinávok 30:22-re nyertek, a pénteki meccs pedig 29:19-cel zárult, így lényegében nem maradt esély a részvételre a tavaszi olimpiai kvalifikációs tornán.

A magyar válogatott legközelebb kedd este negyed héttől a spanyol csapat ellen lép pályára.

További eredmény a II. középdöntőcsoportban:

Oroszország–Svédország 28:28.

Az állás: 1. Dánia 4 pont, 2. Németország 4, 3. Spanyolország 4, 4. Oroszország 3, 5. Svédország 1, 6. Magyarország 0.

A dán–spanyol meccset vasárnap játsszák.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.