Szurkolás helyett háborúztak

Tomislav Karadzsics, a szerb futballszövetség elnöke úgy véli: előre megtervezett, pontosan koreografált rendbontás nyomán szakadt félbe a kedd esti Olaszország–Szerbia Európa-bajnoki selejtező.

A sportvezető leszögezte: az akció a labdarúgó-szervezet ellen irányult, a botrány szervezőit Belgrádban kell keresni. Karadzsics szerint már a találkozó előtti napokban is „puskaporos" volt a levegő: a küldöttségnek kellemetlenségei akadtak a tréning alkalmával, és inzultusok érték a szállodában is.

Belgrádi lapok beszámolói szerint a huligánok Vladimir Sztojkovicsot, a válogatott kapusát szidalmazták az együttes szálláshelyén a meccs délutánján. A közjátéknak a biztonsági szolgálat beavatkozása vetett véget. Hab a tortán: néhány „szurkoló" feljutott a csapatot a genovai arénába szállító buszra, és égő fáklyával indult a hálóőr felé, hogy bosszút álljon azért, mert a Crvena Zvezda futballistájaként a rivális Partizanhoz szerződött.

Sajtóinformációk szerint a labdarúgó könnyebben megsérült, és Dejan Sztankovics csapatkapitánynak, valamint Nikola Zsigicsnek köszönheti, hogy nem esett komolyabb baja. Sztojkovics az eset után nem vállalta a szereplést a meccsen, amelyen a kezdőcsapatban kapott volna helyet.
Az olasz hatóságok állítják: nem tudtak arról, hogy a szerb kemény mag akciózni készül, ám a szerb napilapok egyike már kedd reggelt beszámolt arról, hogy a Crvena Zvezda „drukkerei" botrányra készülnek.

A római szerb nagykövet elnézést kért az olaszoktól az incidens miatt. Cesare Prandelli, a hazai válogatott szakvezetője pedig keserűen jegyezte meg: sok gyerek jött a stadionba, hogy látványos meccset nézzen, ehelyett tomboló erőszakot láthatott.

Az UEFA fegyelmi testülete a hivatalos jelentések beérkezte után, október 28-án elemzi a történteket. Annyi bizonyosnak tetszik, hogy a szerbek komoly szankciókkal számolhatnak: az illetékes grémium akár a selejtezősorozatból is kizárhatja a nemzeti együttest.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.