Szláv love

Azok után, hogy a címvédő Spanyolországot 87 percig féken tartotta és csak 1-0-ra kapott ki, többet lehetett várni a cseh válogatottól, mint amit a horvátok ellen mutatott az első félidőben.

A délszláv ország csapata egyértelműen irányította a játékrészt, és számtalan lehetőséget alakított ki. A 20. percben Mandzukic hagyott ki ordító helyzetet, két lépésről fejelte a labdát Cech kezébe, a 37. percben pedig Rakitic tette naggyá a kapust. Néhány másodperccel később viszont Perisic már nem hibázott: az ötös bal sarkáról lőtt ballal a hosszú alsó sarokba (0-1).

Rakitic egy könnyed emeléssel duplázta meg a horvátok előnyét
Rakitic egy könnyed emeléssel duplázta meg a horvátok előnyét
Kai Pfaffenbach / Reuters

A szünetben a horvátok egyéb módon is színesítették a játékot: a turbánban játszó Corluka megunta, hogy állandóan át kell kötni a fejét, és valahonnan kerített egy horvát válogatottas vízilabdasapkát, abban futballozott tovább...

De nem volt szükség ilyesféle show-ra, mert a második félidő parázs játékot hozott. Előbb úgy tűnt, eldől a meccs, amikor fél órával a vége előtt Rakitic elpöckölte a labdát Cech mellett, és megduplázta a horvát előnyt (0-2), az addig bénultan játszó csehek azonban a 75. percben viszont találtak egy gólt – Skoda 12 méteres fejesénél hibázott Subasic kapus is, aki visszahúzta a kezét –, és másik meccs kezdődött (1-2).

Skoda szépítő gólja után viszont megváltozott a játék képe
Skoda szépítő gólja után viszont megváltozott a játék képe
Kai Pfaffenbach / Reuters

A csata egy időre a nézőtéren öltött új dimenziót: látszólag ok nélkül felsorakoztak rendőrök a horvát szektor előtt, mire petárdák és füstbombák repültek be a pályára. Tömegverekedés is kitört, emiatt kilenc percet hosszabbított Clattenburg játékvezető. S a 93. percben jött a dráma: Vida kezezése miatt jogos büntetőhöz jutott Csehország, Necid pedig nem vacakolt, bevágta a léc alá a labdát (2-2).

A teljesen megzavarodott horvátok ezután még majdnem kaptak két gólt, de maradt a 2-2 az Eb eddigi legőrültebb meccsén.

D csoport
CSEHORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 2-2 (0-1)

St. Etienne, 39 ezer néző. Jv.: Clattenburg (angol).

Csehország: Cech – Kaderabek, Hubnik, Sivok, Limbersky – Skalak (Sural, 67.), Plasil (Necid, 86.), Rosicky, Darida, Krejci – Lafata (Skoda, 67.).

Horvátország: Subasic – Srna, Corluka, Vida, Strinic (Vrsaljko, 98.) – Brozovic, Badelj, Rakitic (Schildenfeld, 97.), Modric (Kovacic, 62.), Perisic – Mandzukic.

Gól: Perisic (37.), Rakitic (59.), Skoda (75.), Necid (93. – 11-esből).

A D csoport állása: 1. Horvátország 4 pont, 2. Spanyolország 3 (1 meccs), 3. Csehország 1, 4. Törökország 0 (1).

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.