José Mourinho elvesztette csapatorvosát

A negyedosztályú Walsall csapata elleni Liga Kupa-mérkőzés (Walsall-Chelsea 1-4) előtt két kellemetlen hír is megzavarta a Chelsea felkészülését. A becsvágyó nyugat-londoniaknak nem kedvezett az Angol Labdarúgó Szövetség, amikor megváltoztatta Mike Dean játékvezetőnek az Arsenal elleni múlt szombati mérkőzésen hozott döntéseit.

A testület határozata szerint Diego Costa az első félidő vége előtt háromszor is erőszakosan lépett fel Laurent Koscielnyvel szemben, és ezért három mérkőzéstől eltiltotta. Az FA visszavonta az először békebíróként viselkedő, majd Costával mégis perlekedő Gabriel piros lapját.

Chelsea: Carneiro, bye-bye! – Gabrielt kiállították, Diego Costa a pályán maradhatott, a szövetség másképp döntött
Chelsea: Carneiro, bye-bye! – Gabrielt kiállították, Diego Costa a pályán maradhatott, a szövetség másképp döntött
Andy Rain / MTI/EPA

A szövetség elfogadta az Arsenal ügyvédei által beterjesztett videofelvételt, mely bizonyítja: a brazil futballista nem taposott Diego Costa lábára. A londoni „kékek” egyelőre csak mély csalódásuknak adtak hangot a döntés miatt, és addig nem reagálnak, amíg írásban nem kapják meg a határozatot. Az ellentmondásos spanyol csatár száműzetése a Walsall-meccs mellett a Newcastle és a Southampton elleni bajnoki meccsekre szól. Várhatóan a Chelsea iránt elfogultan ítélkező Dean bíró is megkapja majd a büntetését.

Eva Carneiro

Fotó: Andy Rain / MTI/EPA

A múlt héten még arról lehetett hallani: Eva Carneiro, a csapat orvosa visszatér a kispadra, azonban ebből nem lett semmi, ugyanis a csinos doktornő távozik a Chelsea-től, sőt munkaügyi pert indít az őt pozíciójából jogellenesen elmozdított klubbal szemben. Mint köztudomású, a hölgyet a Swansea elleni meccs után fokozta le José Mourinho, mégpedig azért, mert szerinte már a hosszabbításban a gyúróval, Jon Fearnnel együtt az ő engedélye nélkül ment be a pályára, hogy ápolja a földön fekvő Eden Hazardot, akinek a segítség miatt le kellett jönnie, s így csak kilenc játékos maradt a hajrában.

A gibraltári származású orvos augusztus eleje óta még az edzéseken sem vehetett részt. Bár nagyon sokan kiálltak a 42 éves szakember mellett, és a szövetség orvosi bizottsága is tárgyalt Carneiro érdekében Bruce Buckkal, a Chelsea elnökével, eredménytelenül.

José Mourinhót akár öt meccsre is eltilthatják, ha bebizonyosodik, hogy a portugál tréner a szakmai sértések mellett nemi diszkriminációval felérő szitkokkal is „kedveskedett” a doktornőnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.