Szinte világcsúcsot úszott Hosszú Katinka, és ez még csak az előfutam volt

375 méterig részidőn belül volt 400 vegyesen. Döntő vasárnap hajnalban.
Fotó: Dominic Ebenbichler / Reuters

Hatalmas fölénnyel jutott be a női 400 méter vegyes döntőjébe szombaton Rio de Janeiróban Hosszú Katinka. A magyar úszónő 375 méterig a világcsúcs részidőn belül volt, az eredménye 4:28.58 végül 15 századmásodperccel maradt el a kínai Je Si-vennek 2012-ben  a londoni olimpián elért rekordjától. Hosszú a legjobb idővel jutott be a magyar idő szerint vasárnap hajnali 3.49-kor kezdődő döntőbe, több mint négy másodperccel múlva felül a második helyezett spanyol úszónőt, Mireia Belmonte Garciát, aki 4:32.75-nél csapott a célba. A 4:28.58-cal Hosszú megdöntötte saját országos és Európa-csúcsát is. 

Ebben a számban úszott Jakabos Zsuzsa is, és bár volt, hogy ő a második helyen tempózott, 4:38.52-vel végül csak a 13. legjobb időt tudta elérni, így nem jutott be a döntőbe.

Gyurta Dániel 100 mellen holtversenyben a 16. időt érte el (1.00.26 perc), de végül úgy döntött, hogy visszalép, és nem vesz részt a szétúszáson az elődöntőbe jutásét. Gyurtának ez a gyengébbik száma, és mint most is elmondta, kizárólag a 200 mellre koncentrál, mely számban ő a címvédő. 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.