Szétvált a Janics, Kovács páros

Noha Fábiánné Rozsnyói Katalin készíti fel a jövő hét végi, szegedi Világ Kupára a női 500 méteren induló, első számú négyes hajót, az edzőnő már korábban megmondta Storcz Botond szövetségi kapitánynak: határozzon ő a kvartett végső összetételéről.

Storcz nem is habozott; miután a közelmúltbeli rangsoroló verseny alapján az első három ember (Benedek Dalma, Kozák Danuta, Paksy Tímea) helyét senki nem kérdőjelezte meg, ekként a döntés a „Kovács Katalin vagy Janics Natasa?" kérdéssé redukálódott, az ifjú szakember csütörtökön utóbbi mellett tette le a voksát.

Verdiktjébe nyilván nem „zavart" bele, hogy - tudomásunk szerint - Storcz szerdán beszélt Csipes Ferenccel, Kovács edzőjével, akivel abban maradt: az A jelű egységből kimaradó versenyző a második számú kvartettben indul a VK-n. A kapitány negyedik beülőnek, vagyis „tolóembernek" Janicsot találta alkalmasabbnak, így az olimpiai bajnok klasszis párostársa, Kovács a Fazekas Krisztina, Medveczky Erika és Csipes Tamara egység tagja lett. Lapunk úgy tudja, a csapatkijelölés feszültség nélkül zajlott, legalábbis valamennyi fél elfogadta a helyzetet, s - „mélyebb" problémák ide vagy oda - mindenki céltudatosan végzi a munkáját.

Amint az köztudomású: a hét elején abból adódott feszültség, hogy Storcz Szolnokra, Fábiánné központi edzőtáborába rendelte a válogatott utazástól ódzkodó, Janics és Kovács fémjelezte szegedi csoportját, amely végül elfogadta a „felsőbb" utasítást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.