Százszázalékos narancslé

Hollandia csoportelsőként jutott a tizenhat közé, Chile második.

Kimért tempóban, a lehető legkevesebb kockázattal futballozott Chile és Hollandia csapata; az első félidő játékán az látszott, hogy a második forduló után egyaránt százszázalékos – és továbbjutó – riválisok erősen tartanak a másiktól (vagy módfelett tisztelik egymást). Harmincöt percnek kellett eltelnie, míg történt valami: Robben szabadrúgását De Vrij a lehetőséghez képest csúnyán mellé fejelte. Annál szebb volt Robben szólója: a csatár a holland térfélről indult, szokása szerint vagy hatvan métert vezette a labdát, s amikor már túl volt a nehezén – meg a kapus előtti utolsó emberen, Medelen is –, a bal oldali léc mellé gurított.

Leroy Fer vezényli a gólörömöt
Ivan Alvarado / Reuters

A kívülálló hűvös nyugalommal szemlélte a sodró lendületűnek túlzással sem nevezhető meccset, Jorge Sampaoli, a chileiek argentin szakvezetője viszont úgy ugrált, mintha legalábbis 4-4 lenne az állás... Azzal persze ugyanott lett volna együttese, ahol a 0-0-lal: a csoport második helyén. A 0-1-gyel is ott maradt. A holland cserejátékosok mozogtak egy kicsit, s a 77. percben – miután Depay lövését Bravo kapus szögletre mentette – Janmaat beívelését a láthatatlan Sneijder helyére beküldött Fer elegánsan a bal sarokba fejelte (1-0). Aztán a hosszabbításban Robben megint odahagyta a sétatempót, és ritmusos szólója végén gólpasszt adott Depaynak (2-0).

HOLLANDIA–CHILE 2-0 (0-0)
B csoport, Sao Paulo, 62 966 néző. Jv.: Gassama (gambiai).
Hollandia: Cillessen – Vlaar, De Vrij, Blind – Janmaat, De Jong, Wijnaldum, Sneijder (Fer, 75.), Kuyt (Kongolo, 89.) – Robben, Lens (Depay, 68.).
Chile: Bravo – Francisco Silva (Valdivia, 71.), Medel, Jara – Isla, Gutierrez (Beausejour, 46.), Aranguiz, Diaz, Mena – Alexis Sanchez, Vargas (Pinilla, 81.).
Gól: Fer (77.), Depay (92.)

A VÉGEREDMÉNY
1. Hollandia 3 3 – – 10-3 9
2. Chile 3 2 – 1 5-3 6
3. Spanyolország 3 – – 3 4–7 3
4. Ausztrália 3 1 – 2 3–9 0

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.