galéria megtekintése

Suarez „harapott”

0 komment

Munkatársunktól

Különlegesen mutatkozott be Balogh Norbert a Palermo csapatában, de erről a sajátosságról a Debrecenből szerződtetett ifjú labdarúgó alighanem lemondott volna, hiszen a hajrára, a Genoa 1-0-s vezetésénél állt be, majd az ellenfél 4-0-ra javított.

Pedig az olasz bajnokság huszadik fordulója előtt az ezúttal a Sorrentino – Andjelkovic, Gonzalez Castro, Goldaniga – Morganella, Jajalo, Cristante (Balogh, 69.), Hiljemark, Lazaar (Pezzella, 88.) – Vazquez, Gyurgyevics (Gilardino, 62.) összeállításban játszó – vagy inkább csak pályára lépő – szicíliai együttes megelőzte a házigazda-garnitúrát, ám most a Genoa a tizenhatodik, míg a Palermo a tizenhetedik. A vendégek teljesítményére jellemző, hogy közülük Sorrentino kapus kapta a legjobb osztályzatot (6,5), még akkor is, ha Pavoletti – kétszer –, valamint Suso és Rincon egyaránt kibabrált vele.

Ugyancsak 4-0-lal intézte a szériában tizedszer győztes Juventus a pályaválasztó Udinesét, amelynek új stadionjában már az első félidő végére kialakult a végeredmény (gól: Dybala 2, Khedira, Alex Sandro). A vendéglátók sorsát megpecsételte, hogy Danilót a 25. percben (0-2-nél) kiállította a játékvezető. A Juve ezzel szoros második, két pont választja el a Sassuolót 3-1-re legyőző, listavezető Napolitól, amely 0-1-ről fordított (Callejon egyenlített, majd Higuain duplázott; második gólját a 93. percben szerezte). A harmadik helyen az Internazionale áll, miután dél-amerikai öngólfesztivál zajlott Bergamóban: Murillónak, a milánói csapat kolumbiai játékosának a szerencsétlen példája Rafael Toloi, az Atalanta brazil légiósa számára volt ragadós (1-1). 

Régi-új edzőjével, Luciano Spallettivel nagy csalódást keltett az AS Roma: csak 1-1-et ért el a fővárosban a nyeretlen sereghajtó Verona ellenében. (A Milan–Fiorentina találkozó lapzárta után ért véget.)

 

Az állás: 1. Napoli 44 pont, 2. Juventus 42, 3. Inter 40.

Az utóbb triplázó Suarez elbukik Iraizoz lábában, barcelonai tizenegyes és bilbaói kiállítás következik a negyedik percben…
Az utóbb triplázó Suarez elbukik Iraizoz lábában, barcelonai tizenegyes és bilbaói kiállítás következik a negyedik percben…
Albert Gea / Reuters

Az angol bajnokságban a Manchester City lesöpörte a Crystal Palace-t (4-0, gól: Agüero 2, Delph, David Silva), míg a Manchester United Liverpoolban nyert 1-0-ra (Rooney). A Chelsea úgy egyenlített az Everton ellen Londonban, hogy a 98. percben (!) Terry lesről küldte a labdát a liverpooliak hálójába (3-3)… Nem akárhogyan egalizált a Leicester Cityvel szemben az Aston Villa sem: a technikailag korántsem tökéletes Gestede­ át akarta venni a labdát, ám az a lábáról a karjára pattant, s miután a játékvezető továbbot intett, a „sokoldalú” játékos a bal felső sarokba lőtt (1-1). A tabella élén az Arsenal áll, noha szerény 0-0-t ért el a Stoke vendégeként.

Az állás: 1. Arsenal 44, 2. Leicester 44, 3. Manchester City 43.  

A spanyol bajnokságban a Real Madrid tizennyolc perc alatt berámolt négyet a Gijonnak, de aztán „csak” 5-1-re győzött (gól: Cristiano Ronaldo, Benzema 2–2, Bale,­ illetve Lopez). A Valencia–Rayo Vallecano mérkőzés (2-2) specialitása volt, hogy Paco Alcacernek két szabályos gólt kellett rúgnia a házigazdák másodszori egyenlítéséhez, mert első „dugóját” les címén – tévesen – érvénytelenítették. A másik valenciai gólt Negredo a felezővonal közeléből emelte a hálóba a kint álló kapus fölött. A listavezető Atletico Madrid simán 3-0-ra nyert a Las Palmas vendégeként (gól: Griez­mann 2, Filipe Luis). A Barcelona–Bilbao meccs­ negyedik percében a Suarezt elbuktató Iraizoz kapust kiállították, Messi pedig  belőtte a tizenegyest; ettől kezdve csak az volt a kérdés, milyen különbséggel nyer a „Barca”. Szó, mi szó: jó nagy differenciával győzött. A végeredmény 6-0 (gól: Suarez 3, Messi, Neymar, Rakitic).

Az állás: 1. Atletico Madrid 47, 2. Barcelona 45 (a katalán csapat egy meccsel kevesebbet játszott), 3. Real Madrid 43.

A francia bajnokságban a 21. forduló után is veretlen az ezúttal Toulouse-ban győztes PSG ­(0-1, gól: Ibrahimovic). A listavezető 18 győzelmet, 3 döntetlent, 51-9-es gólkülönbséget és 21 pontos előnyt számlál…

Az állás: 1. PSG 57, 2. Monaco 36, 3. Angers 34.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.