galéria megtekintése

Stamford vagy Waterloo Bridge?

Napirendre kerülhet a Chelsea-nél José Mourinho edző jövője, miután a londoni együttes 1-0-ra kikapott a vendég Bornemouthtól. Manchesteri sokk a City 2-0-s veresége a Stoke-tól. A kudarcot Pellegrini tréner a szűkös kerettel magyarázta…

Tiszavirág-életű volt a Chelsea javuló formája, amely (a Norwich, illetve a Maccabi Tel-Aviv ellenében) egy bajnoki és egy BL-győzelemmel, valamint (a Tottenhammel szemben) egy idegenben elért gól nélküli döntetlennel járt. A Desmond elnevezésű vihar a Stamford Bridge-et, a Bournemouth a házigazda kékeket tépázta meg (0-1). A statisztikusok nyomban két hangzatos tényre emlékeztettek: 1. ez volt az első eset a 2003-ban kezdődött Abramovics-érában, hogy a Chelsea kikapott egy Premiership-újonctól, amely ráadásul – a bajnoki címvédő brazil kontingense ellenére – egy góllal többet (18) szerzett az idényben mostoha sorsú vendéglátójánál.

Túl sötét, az igazgatósági páholy pedig túl messze volt az East Upper tribüntől – ahonnan e sorok írója követhette a mérkőzést – ahhoz, hogy a magyar tudósító láthassa, amint (a The Sunday Telegraph szerint) az oligarcha fogta a fejét. A mezei szurkolók hasonló kétségbeeséssel figyelték a csapnivaló champion vergődését, pontatlan passzait, szervezetlenségét, az „éhesebb” vendégek tempójához képest kiváltképp feltűnő lassúságát. Az eredményben a különbséget a 79. percben becserélt Glenn Murray jelentette, aki 99 másodperccel azután, hogy pályára lépett, potya fejessel tette tönkre a sérüléséből felgyógyuló Thibault Courtois kapus visszatérését. A Chelsea idei nyolcadik bajnoki – negyedik hazai – veresége után a 14. helyen rostokoló csapatot három pont választja el a kiesőzónától, és az együttes csak két ponttal előzi meg tengerparti legyőzőjét.

Potyaleső Murray
Potyaleső Murray
Tony O'Brien / Reuters

 

Amint az várható volt, a találkozót követő sajtótájékoztatón José Mou­rinho edző annak a véleményének adott hangot, hogy csapata „nem érdemelte meg a vereséget”… Murray gólját lesgyanúsnak minősítette, egyúttal úgy látta: a játékvezető Francis kezezése után nem adott meg egy nyilvánvaló tizenegyest. Visszautasította a tudósítók feltételezését, hogy a Chelsea-t a kiesés veszélyeztetné.

A vasárnapi brit lapok úgy érzik: érvényét vesztette a Chelsea menedzsmentjének októberi sajtóközleménye, amelyben a klub elöljárói teljes mellszélességgel kiálltak Mourinho mellett. A Sunday Tele­graph hosszan sorolja a korábbi „Special One” lehetséges utódait. A nyilvánvaló jelöltek mint Pep Guardiola, Carlo Ancelotti és Guus Hiddink mellett olyan kevésbé valószínű neveket is említ, mint Avram Granté és Fabio Capellóé.  Felmerült még Frank de Boer (Ajax), Diego Simeone (Atletico Madrid), Ronald Koeman (Southampton), Laurent Blanc (PSG), valamint a régebbi Chelsea-játékos, a francia válogatottat dirigáló Didier Deschamps megbízása is.

Hosszú évek legkiszámíthatatlanabb Premier Liga-szezonjában a Chelsea csak egyike a kiábrándítóan szereplő csapatoknak. A tizenötödik fordulóban sokkot okozott a Manchester Citynek a Stoke-tól elszenvedett 2-0-s veresége is. Manuel Pellegrini edző értékelő nyilatkozata legalább annyira meghökkentő volt, mint a minden erőfeszítést nélkülöző játék. A chilei tréner a kudarc okaként „a keret szűkösségét” említette, annak ellenére, hogy a manchesteri klub 130 millió fontot költött a nyáron az átigazolási pia-con…

A múlt heti éllovas megtorpanásának, egyben a Swansea elleni ­3-0-s győzelmének köszönhetően ismét a Leicester áll a lista élén. Leállt viszont James Vardy, akinek sorozatban tizenegy mérkőzés után most nem sikerült gólt lőnie. Sztorija így is hamarosan hollywoodi film tárgya lesz. Míg az Arsenal – főleg a befolyásos Mesut Özilnek köszönhetően – 3-1-re verte a küszködő Sunderlandet, a Manchester United újra (legutóbbi kilenc mérkőzéséből ötödszörre) gól nélküli döntetlent ért el, ezúttal a West Ham ellenében.

Az élmezőny: 1. Leicester 32 pont, 2. Arsenal 30, 3. Manchester City 29, 4. Manchester United 29.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.