Sír a Volga

A Wales elleni vereség után győzelmi kényszerrel lépett pályára a szlovák válogatott Oroszország ellen, így sokkal bátrabban is kezdte a találkozót, mint az Anglia elleni pontszerzés mulandó dicsőségével érkező ellenfelük.

A 10. percben Hamsik veszélyeztetett ballal (kevéssel fölé ment a labda), majd ezután is főleg az orosz térfélen folyt a játék. A 32. percben érett góllá a szlovák fölény: egy hosszú indítás után Weiss már csak hét méterre volt a kaputól, egy csellel egyszerre két védőt küldött el „sós cukorért", majd mesterien kilőtte a bal alsó sarkot (0-1).

Hamsik klő. Ott a gól
Hamsik lő. Ott a gól
Christian Hartmann / Reuters

S még az első félidőben büntetett Hamsik is: a Napoli középpályása elképesztően nagy kapufás gólt csavart egy rövid szöglet után, éles szögből (0-2). A 80. percig nem volt közük a meccshez az oroszoknak, akkor váratlanul nyolcméteres fejessel szépített Glusakov (1-2).

A végén nagyon nyomtak az első, 1960-as Eb győzteseinek mai utódai, több helyzetük is akadt, de későn kezdtek hajrázni, így pont nélkül maradtak.
Munkatársunktól

B csoport,
SZLOVÁKIA–OROSZORSZÁG 2-1 (2-0)

Lille, 38 989 ezer néző. Jv.: Skomina (szlovén).

Oroszország: Akinfejev – Szmolnyikov, Berezuckij, Ignasevics, Scsennyikov – Kokorin (Sirokov, 76.), Golovin (Mamajev, 46.), Satov, Neustädter (Glusakov, 80.), Szmolov – Dzjuba.

Szlovákia: Kozacik – Pekarik, Skrtel, Durica, Hubocan – Mak (Duris, 80.), Kucka, Hamsik, Pecovsky, Weiss (Svento, 72.) – Duda (Nemec, 67.).

Gól: Weiss (32.), Hamsik (45.), Glusakov (80.).

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.