galéria megtekintése

„Remélem, Borkai Zsolt ámokfutása befejeződik”

13 komment

NOL

Amint arról már többször beszámoltunk, Török Ferenc ügyvéd pert indított a Magyar Olimpiai Bizottság ellen. Az öttusázó olimpiai bajnok azzal fordult a bírósághoz, hogy az semmisítse meg a MOB 2012. február 26-i közgyűlési határozatait, mert a tanácskozás összehívása, lefolytatása, az alapszabály módosítása és az új tisztségviselők választása szabálytalan volt.

A sportember most a következőkről tájékoztatta a Népszabadságot: „Kereseti kérelmemnek első fokon először a Fővárosi Törvényszék, majd másodfokon az Ítélőtábla jogerősen helyt adott. Ma (szerdán – a szerk.) pedig a Kúria felülvizsgálati eljárásban erősítette meg e döntéseket. Ez azt jelenti, hogy az utóbbi három évben a MOB törvénytelenül működött. Remélem, Borkai Zsolt ámokfutása befejeződik, a MOB-elnök belátja, hogy a becsületes játék az egyetlen helyes út.”

Az ügyvéd megoldást is javasolt: „A MOB-nak össze kell hívni a régi közgyűlés tagjait, a régi alapszabály alapján kell a tanácskozást megtartani, hogy helyreállítható legyen a törvényes állapot. Ha a MOB komolyan gondolja, hogy pályázik a 2024-es olimpia megrendezésére, akkor sürgősen lépnie kell, mert nem hiszem, hogy a NOB szívesen tárgyalna egy illegitim nemzeti olimpiai bizottsággal.”

Török leszögezte: „Nem arra kell haragudni, aki a törvénytelenséget észrevette, hanem arra, aki azokat elkövette, és nem képes belátni a hibáját. Borkainak le kellene mondania.”

 

Érdeklődésünkre a hazai olimpiai bizottságtól a következő választ kaptuk: „A MOB addig nem fejti ki álláspontját, ameddig az írásos indoklást meg nem kapja.”

Csütörtök reggel azután a MOB az alábbi közleményt küldte a Népszabadságnak:

„A Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletben tartja és elfogadja a Kúria 2015. június 24-i ítéletét. Azt az állítást azonban határozottan visszautasítja, hogy a szervezet törvénytelenül működött az elmúlt három évben.

A MOB-nak nem kell megismételnie a 2012. február 26-i közgyűlését, erről a Kúria és korábban a Fővárosi Ítélőtábla sem rendelkezett.

A dr. Török Ferenc által megtámadott 2012. február 26-i közgyűlés határozatait, a 2012. április 22-i közgyűlés határozataival együtt, a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlése 2013. május 24-én azonos tartalommal, egyhangúlag meghozta, megerősítette.

A II. fokú ítéletet követően dr. Török Ferenc a Fővárosi Főügyészséghez fordult, amely az eljárása során megállapította, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság működése szabályos és mindenben megfelel a jogszabályoknak. Bár dr. Török Ferencnek erről tudnia kell, a sajtóhoz eljuttatott közleményében megfeledkezik ennek a beadványának az elutasításáról. Több mint sajnálatos, hogy egy olimpiai bajnok, figyelmen kívül hagyva a fair play legalapvetőbb szabályait és a tényeket, csúsztatásokra és egyéni jogértelmezésére alapozott véleményével, már nem először, félretájékoztat és ezzel komoly károkat okoz a magyar olimpiai mozgalomnak.

A Magyar Olimpiai Bizottság felkéri dr. Török Ferencet, hogy fejezze be méltatlan, ártó szándékú vakrepülését!”

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.