galéria megtekintése

Próba? Baba!

0 komment

Munkatársunktól

Barcelona, Bayern München, Juventus: leginkább e három csapatról szól napjaink európai futballja. Annál sajnálatosabb, hogy a trió német és olasz tagjának valamelyike e héten elköszön a Bajnokok Ligájától...

A torinói 2-2-t követő müncheni visszavágó előtt a Juve rendezte régi adósságát, és revánsot vett legutóbbi bajnoki vereségéért, amelyet a múlt év október 28-án szenvedett el a Sassuolo vendégeként. Az akkori 0-1-ért 1-0 járt vissza... A „zebrák" azóta tizenkilenc meccset játszottak a Serie A-ban, és egy döntetlen mellett tizennyolc mérkőzést megnyertek. Egynél több gólt a bajnokságban tavaly decemberben, a Carpi elleni 3-2 alkalmával kaptak, s aligha lehet „megmenteni" őket az újabb aranyéremtől.

Messi varázsol: egy gól és három gólpassz a Getafe ellen
Messi varázsol: egy gól és három gólpassz a Getafe ellen
Albert Gea / Reuters

Meglehet, azt már „Európától távol" ünneplik, mert legközelebbi vendéglátójuk, a Bayern a Werder Bremenen állt kegyetlen bosszút azért, mert az előző két fordulóban nyeretlen maradt (Mainz 1-2, Dortmund 0-0). Noha Pep Guardiola pihentette Vidalt, Douglas Costát, Robbent, és Lewandowskit is csak bő negyedórára küldte be, a bajorok játéka katalános volt: a „német Barcelona" 83:17 arányban birtokolta a labdát. Kleinheisler, a magyar reménység a második félidőre, 2-0-nál állt be a brémai csapatba, és az a legenyhébb megfogalmazás, hogy nem tudott változtatni az egyoldalú találkozó menetén (5-0).

 
Kiütéssel aranyérmes

A PSG együttese 9-0-ra (Ibrahimovic négy gólt szerzett) győzött a Troyes csapatának otthonában; már 25 pont az előnye, így nyolc fordulóval a vége előtt megnyerte a francia bajnokságot.

A Barcelona még fölényesebb győzelmet aratott, Messi és Neymar főszereplésével valósággal „kivégezte" a Getafét (6-0). Suarez nem játszott, de nem hiányzott... A dél-amerikai duó argentin tagja egy gólt, valamint három gólpasszt, brazil csatára pedig két gólt jegyzett, és nem voltak boldogtalanok a Nou Camp pénztárosai sem, mert még erre a gyakorló meccsre is 87 533 néző váltott jegyet. (A Bayern-bemutatót 75 ezren látták a helyszínen.) Az immár 37 egymás utáni tétmérkőzésen veretlen „Barca" változatlanul nyolc pont előnnyel vezet az Atletico Madrid előtt, miután a fővárosi csapat 3-0-ra nyert a La Coruna ellen. (A Real Madrid – a Las Palmas elleni idegenbeli meccse lapzárta után ért véget –„sehol"...)

Az Atletico azért is vidám, mert holnapi BL-riválisa, az Eindhoven csak szerény 1-1-et ért el pályaválasztóként a Heerenveennel szemben, s az Ajax úgy léphetett pályára vasárnap, ha győz a NEC csapata ellen, átveszi a vezetést a holland bajnokságban. Nem vette át, 2-2 lett az eredmény, maradt első a PSV.

A Lvovban 2-1-re győztes Dinamo Kijevre váró Manchester City viszont elintézte magának, hogy mindenképpen a Premier Liga negyedik helyén maradjon, hiszen a Norwich-ban „elért" 0-0-lal nem léphetett előre. Az FA Kupában a Watforddal találkozó Arsenal (meglepetésre hazai pályán kapott ki 2-1-re) „játék nélkül" is megőrizte harmadik helyét, ahogyan megtartotta ezüstérmes pozíció­ját a Tottenham (2-0-ra nyert Birminghamben, az Aston Villa vendégeként) és elsőségét a ma a Newcastle-t fogadó Leicester. A kupa-negyeddöntő teljessé tette a Chelsea krízisét: az Everton – Lukaku két góljával – 2-0-ra győzött az újabban inkább anakronisztikus, mint arisztokratikus londoni kékek ellen.

A következő napok témája viszont ismét a BL lesz. A negyeddöntőbe már bejutott a Benfica, a PSG, a Real­ Madrid és a Wolfsburg. Hogy mely csapatok követik e négyest? Nagy valószínűséggel az Atletico Madrid, a Manchester City, a Barcelona és a Bayern München. Bár a Juventus továbbjutása sem jelentene egetverő változást a kialakult szokásokban...

BAJNOKOK LIGÁJA - NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

Kedd

- Atletico Madrid–Eindhoven 0-0

- Manchester City–Dinamo Kijev 3-1

Szerda

- Barcelona–Arsenal 2-0

- Bayern München–Juventus 2-2

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.