Petrovics Mátyás lett az új női vízilabda-kapitány

Petrovics Mátyás, az Újpest ob I-es férficsapatának vezetőedzője lesz a női vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya - döntött csütörtöki ülésén a szövetség elnöksége.

A négy jelölt közül a tisztet december 31-ig ellátó Godova Gábor bár pályázott, a nap folyamán visszalépett, a testületi szavazáson pedig Petrovics nyert 7:6-os voksaránnyal az 1976-ban olimpiai bajnok Sudár Attilával szemben. A harmadik pályázó, Bujka Gábor volt válogatott tatabányai pólós nem kapott szavazatot - jelentette be Török László, az vízilabda szövetség sajtófőnöke.

Petrovics, aki február elsejétől foglalja el a posztot, hosszabb időn át dolgozott már a női válogatott mellett: így például Faragó Tamást segítette annál a nemzeti együttesnél is, amely 2005-ben világbajnoki címet szerzett.

Régi vágyam teljesül ezzel a megbízással, s szeretném a bennem lévő ambíciót átültetni a válogatott tagjaiba is" - nyilatkozta a 38 éves Petrovics az MTI-nek azt követően, hogy levezényelte az UTE esti edzését. A lilákat irányító szakember e hónap végéig dolgozhat klubcsapatánál, utána azonban meg kell válnia a tréneri tiszttől, tudniillik a kapitányi posztot a szövetség pályázati kiírása szerint csak főállásban töltheti be. "A szívemhez igen közel áll a 2005-ös, vb-aranyérmes csapat, s vannak posztok, amelyeken világklasszis játékosok játszanak, rájuk nyilvánvalóan igényt tartok, de kapitányi koncepciómnak része a fiatalítás, már  csak azért is, mivel  az utánpótlás-válogatottjaink egyre-másra hozták és hozzák a szép eredményeket. Sok tehetséges játékosunk van, a régiek és újak egészséges ötvözetével ütőképes csapat kiépítése a célom. Olyan, amely képes érmes helyezésre a világversenyeken, így már nyáron, a római vb-n is" - mondta Petrovics, aki a szakmai stábját szeretné mielőbb megtalálni, s minél hamarabb válogatott keretet is hirdetni, mert már februárban közös edzéseket akar tartani kiválasztottjainak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.