Örökre eltiltanák Platinit

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) etikai bizottsága a maximálisan kiszabható büntetést, életre szóló eltiltást kért az UEFA francia elnökére.
Örökös eltiltás várhat Michel Platini UEFA-elnökre, legalábbis ezt kéri a FIFA etikai bizottsága – írta meg elsőként a Libération internetes oldala. A hírt megerősítette Thibaud d'Ales, a francia sportdiplomata ügyvédje is, aki így fogalmazott: „Az etikai bizottság vizsgálati kamarája életre szóló eltiltás kiszabását kérte Michel Platinire, ezt láttuk a dossziéban, amit átadtak nekünk. Sajnálom, hogy kiderült, mivel a lehető legbizalmasabban kellene eljárni ebben az ügyben." Az ügyvéd azt is hozzátette: az eltiltás mértékét túlzottnak tartja, az örökös eltiltást szerinte nem indokolja semmi.

Mint ismert, Sepp Blatter FIFA-elnök és Michel Platini, az UEFA vezetőjének munkáját korrupciós vádak miatt október 8-án 90 napra függesztette fel a FIFA etikai bizottsága. A meghallgatásukra decemberben kerül sor.

Blatter 2011-ben kétmillió svájci frankot adott Platininek, és a FIFA-elnök utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet – mint mondta – tanácsadóként kapott Platini. Az UEFA-elnök úgy kommentálta a kifizetést, hogy 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért kapta meg késedelmesen a neki járó pénzt, annak idején teljes munkaidős tevékenységet végzett a FIFA-nál, és eleve tisztában volt azzal, hogy a neki járó teljes összeget csak később kapja majd meg.

Az ügyben a svájci szövetségi rendőrség korrupció gyanújával hallgatta ki Blattert, de Platinivel szemben is nyomozás zajlik.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.