Döntött a FINA: Budapest rendezheti a 2021-es vizes vb-t

Döntött a FINA vezérkara: Budapest rendezheti a 2021-es vizes vb-t. Az azeri Baku és az emírségekbeli Abu-Dzabi sem mutatta be prezentációját azon a tanácskozáson, amelyen az illetékes nemzetközi szervezet a 2019-es és a 2021-es vizes világbajnokság helyszínéről döntött.

A két rivális visszalépése nyomán csupán a koreai Kvangdzsu és Budapest maradt jelölt. A FINA vezetői zárt ajtók mögött szavaztak, s kora délután bejelentették: az ázsiai település a 2019-es, a magyar főváros a 2021-es vetélkedőnek adhat otthont.

A magyar pályázat készítői három kisfilmet vetítettek a barcelonai Grand Marina Hotelben tartott bemutatón: a videók Magyarországot, hazánk sportági sikereit, valamint a meglévő, s a tervezett létesítményeket mutatták be. Felszólalt Borkai Zsolt, a MOB elnöke, Szabó Bence, az ötkarikás szervezet főtitkára, Hosszú Katinka úszóklasszis, valamint Orbán Viktor kormányfő is, aki leszögezte: bár jövőre választásokat tartanak Magyarországon, a döntéshozóknak nem szabad kételkedniük a projekt támogatottságában, elvégre mindenki a rendezés mellett van.

Orbán Viktor fogadja a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) elnöke, Julio Cesar Maglione gratulációját
Barcelona, 2013. július 19. Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) elnöke, Julio Cesar Maglione gratulációját a 2019-es és 2021-es vizes világbajnokság rendezéséről tartott sajtótájékoztatón Barcelonában 2013. július 19-én. A FINA döntése értelmében Budapest rendezi az úszók, nyíltvízi úszók, műugrók, műúszók és vízilabdázók 2021-es világbajnokságát. MTI Fotó: Kovács Anikó
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.