Olyan mocskos volt a víz a riói medencében, hogy az ausztrálok légzőcsővel edzettek

A riói bemelegítő medence vize olyan zavaros volt, mint egy leves - jellemezte az ausztrál úszócsapat edzője a látványt. Ezért úgy döntött, oda csak a búvárok által használt légzőcsővel engedi be a versenyzőket, nehogy összeszedjenek valamilyen fertőzést a versenyek előtt. 

Folyamatosan a víz tisztaságától félnek a vízi sportok versenyzői Rióban, miután a hatóságok hetekkel ezelőtt közölték, hogy a hosszútávúszók már egy-két teáskanálnyi lenyelt víztől megbetegedhetnek és inkább ússzanak csukott szájjal. Most az ausztrál úszóválogatott kifogásolta az egyik medence vízét, mert szerintük az olyan zavaros és homályos volt, mint egy leves.

Forrás: Marcos Brindicci / Reuters

Az Ausztrál Delfinek nevű úszóválogatott edzője, Michael Bohl azt mondta a Sydney Morning Heraldnak, hogy "a víz előző nap még tisztának látszott, de reggelre már levesszerűen opálos volt, ezt jelentettük is a FINA helyi tisztségviselőinek, akik azt mondták, hogy intézkedésig a versenymedencét használjuk." 

A kétszeres világbajnok Mitch Larkin és Emma McKeon inkább sznorkelezve edzett, félve az emésztőrendszeri megbetegedésektől, amik néhány nappal a verseny előtt legyengíthetik őket.  

Korábban az ausztrál olimpiai küldöttség kifogásolta leghangosabban az olimpiai falu szobáinak hiányosságait is. 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.