Ollé, Pellé!

Az Eb első rangadóján meglepetésre a torna előtt sérülésekkel sújtott olasz válogatott legyőzte Belgiumot.

A belga–olasz meccs első félidejében a nézők kérdőn tekinthettek egymásra: valóban a belgák játszanak-e piros-feketében és az olaszok fehér-kékben? Merthogy a FIFA-világranglista legelőkelőbb helyén álló európai csapattól, az Eb egyik favoritjának tartott belga válogatottól várták többen az attraktív, kombinatív játékot, ám eközben az az olasz együttes futballozott váratlanul magabiztosan, amelyről sokan elmondták a torna előtt: minden idők leggyengébb gárdája scudettóval a mellkasán. Sorra alakított ki helyzeteket Antonio Conte csapata, Pellé és Candreva is nagy lehetőségekhez jutott, eredménytelenül. Giaccherini azonban már gólra is váltotta a sajátját a 32. percben: Bonucci hosszú indítását szépen kezelte le, majd küldte nyolc méterről Courtois kapujának bal oldalába.

Fotó: Reuters

A második félidő elején Lukaku kiegyenlíthetett volna, de elhibázta a ziccerét, majd az ellentámadásból majdnem Pellé duplázta meg az olasz előnyt. A végére is jutott izgalom, a belgáknál Origi menthetett volna pontot fejesével, a másik oldalon Immobile gólját Courtois akadályozta meg. Ám a lefújás előtti pillanatokban már ő is tehetetlen volt: Pellé vágta a kapuba Candreva finom ívelése után a labdát (2-0).

OLASZORSZÁG–BELGIUM 2-0 (1-0)

E csoport, Lyon, 57 000 néző.

Jv.: Clattenburg (angol).

Fotó: Reuters

Olaszország: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Candreva, Parolo, De Rossi (Motta, 78.), Giaccherini, Darmian (De Sciglio, 59.)– Pellé, Eder (Immobile, 75.).

Belgium: Courtois – Ciman (Carrasco, 75.), Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – De Bruyne, Witsel, Fellaini, Naing­golan (Mertens, 62.), Hazard – R. Lukaku (Origi, 73.).

Gól: Giaccherini (32.), Pellé (92.).

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.