galéria megtekintése

Olimpiai minisorozatban faggatják a sportolóinkat

1 komment


Csepelyi Adrienn

A megújult műsor friss epizódjaiban a Rióba készülő sportolóinkat ismerhetjük meg.

A londoni olimpia után, 2012-ben indult el a Vitray Tamás legendás, Csak ülök és mesélek című műsorának mintáját követő Megint mesélek... a Digi Sporton. A műsorvezető a csatorna riporterei által készített sportolóportrékat konferálta fel híres Thonet székében.

Vitray ül és kérdez, a sportolók mesélnek. Fotó: DIGI Sport 2
Vitray ül és kérdez, a sportolók mesélnek. Fotó: DIGI Sport 2

Mintegy száz portréval és három esztendővel később a műsor gyökeresen átalakult: innentől maga Vitray beszélgetett egyazon sportág egy nagy alakjával és mai kiválóságával. Miközben megismertük a vendégek életét, pályafutását, a felek azt boncolgatták: vajon miért, mitől javulnak folyamatosan a sporteredmények?

 

Turóczy Judit egykori gyorsúszó Európa-csúcsánál ma a nem kifejezetten rövid távokra specializálódott Kapás Boglárka is jó néhány másodperccel jobbat úszik 100 méteren. Vitray mindig törekedett arra, hogy a kisebb sajtónyilvánosságot kapó sportágakat közelebb hozza a közönséghez: a gyorskorcsolyázó Nagy Konrád például a korcsolyáját, a sportlövő Tobai-Sike Renáta pedig a pisztolyát mutatta be a nézőknek, akik a többnyire néhány másodperces sporthírekből ilyesmiről nemigen szerezhettek hasonló ismereteket.

Vitray az Eb és az olimpia közötti holttérben rákapcsol: az olim­piáig minden héten új epizóddal jelentkezik a megújult Megint mesélek... A sorozat július 15-én indul ­(Digi Sport 2, 15.40; ismétlés: jú­lius 16., Digi Sport 2, 11.45) a magasugró Szabó Barbarával és Sterk Katalinnal. Ami az eredmények fejlődését illeti, ez különleges eset: a fedett pályás magyar csúcsot ugyanis 1982 óta Sterk tartja 199 centiméterrel.

Jú­lius 22-én az atlétikának egy meglehetősen mostohán kezelt szakága, a többpróba lesz a téma Zsivoczky Attila és Zsivoczky-Farkas Györgyi részvételével. A sorozat július 29-én a riói játékok egyik titkos magyar esélyesével, a cselgáncsozó Tóth Krisztiánnal zárul – az ő párja Kovács Antal lesz.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.